Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintem túlárazta a lakást...

Szerintem túlárazta a lakást az értékbecslő. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Budapest belvárosában van egy lakásom, amit most készülök eladni, ezért hívtam egy értékbecslőt, mert lövésem sem volt, hogy milyen árban hirdethetném meg, ami reális lehet. A ház maga régen épült (20-as évek), tégla épület, a lakás kicsi 22 m2, és 14 m2 állógaléria van benne, felújítottuk, átlagos, jó állapotú lakás a korához képest. Az értékbecslő 1millió Ft-ban határozta meg az értéket / m2, de úgy, hogy hozzászámolta a galériát, tehát szerinte 36 milliót ér a lakás. Hát én örülnék a legjobban, ha ez így lenne, de azt gondolom, a vevők általában csak az alapterületet nézik. Szerintetek hogy lenne ez reális? Ha csak a 22 m2-t nézem, akkor keveset kapnék érte. Egy jó eladási ár valahol a kettő között, mondjuk 30 millió körül lehet? Ti mit gondoltok?
2022. szept. 14. 12:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
19%

Jaja, az ingatlan hírek, még azt is tudják, hogy amikor eladtuk milyen ruha volt rajtunk.

Basszus egy generáció felnő ennyi ésszel :D

2022. szept. 14. 19:11
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Bármennyiért meghírdetheted, legfeljebb módosítod később. Néhány ingatlant figyelek én is kíváncsiságképp. Van olyan köztük, 3hónapja került föl 25M-ért, jelenleg 12,9M-ért hírdetik. Szóval nem lennél egyedül, előbb-utóbb elkel a megfelelő célközönségnek.
2022. szept. 14. 19:45
 13/17 anonim ***** válasza:
Egy 10m kevesebbel legalabb kellene hirdetni , igy varhatsz évekig
2022. szept. 14. 22:40
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
11. Mit nem értesz? A Duna House például a legnagyobb ingatlanos cég, akik közölnek negyedévente adatokat a saját adatbázisuk alapján. És igen, mivel ők hirdetik az ingatlanokat, ezért tisztában vannak az eredeti hirdetési árral is, majd arról is kapnak infót, hogy végül mennyiért ment el. És mivel országosan elég nagy a lefedettségük, ezért tudnak alacsony hibahatáros felméréseket készíteni erről. Általában a Duna House, a KSH és az MNB ingatlanos statisztikáira szokták referenciaként hivatkozni.
2022. szept. 15. 06:18
 15/17 anonim ***** válasza:
#14 Bocs hogy közbeszólok a vitátokba, hadd legyen egy kérdésem: Ha jól értem akkor a felmérésekből lehet becsülni hogy átlagosan hány százalékot sikerült lealkudni a vevőknek. Mi lett a végeredmény?
2022. szept. 15. 09:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Hallottál már olyan cégről ami olyan statisztikát mond ami hátrányos az üzletükre nézve?

Pl coca cola: egyre kevesebben vesznek üdítőt.

Egyre rosszabb minőségű a termék.

Olyan naív vagy, hogy még el se kezdtél szőrösödni. :D

2022. szept. 15. 11:17
 17/17 A kérdező kommentje:
Sikerült eladni a lakást, 35 millióért. Köszönöm a válaszokat!
2022. szept. 20. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!