Kik, milyen háttérrel veszik jellemzően a budapesti újépítésű lakásokat?
Nekem van egy haverom. A munkahelyen kisebb vezető beosztásban van, szerintem millió körül kereshet. A párja szintén relatív jól keres, nem kiemelkedően, de nem is minimálbér.
Egyetem elején kapott egy lakást, ott élnek, így nem kellett soha albérletre fizetnie. Legutóbb megkapta az apja 4-5 éves kocsiját, mert az vett újat.
De még ők is azon küzdöttek, hogy az önerő, minimális befizetés meglegyen a lakásra, ami amúgy most épül és biztos, hogy mocskosul magas hitelük lesz.
Annyi, hogy a mostani lakást ha kiadják, akkor már fedezik a hitel egy jelentős részét.
Mérnök páros vagyunk, a fizetésének szerintem nem kimagaslóak, az alap jövedelmünk havi kb. 1,1 millió. Mi most vásároltunk agglomerációban egy ingatlant 70 millióért. A lakásunk árából, amit minimális önerővel magunk vásároltunk meg 5 éve, a hitelét gyorsan kipörgettük amikor már jobban kerestünk. 40 millióért ment el. Van egy 10 milliós babavárónk 15 millió önrészünk és még felveszünk 5 millió piaci hitelt. Azt is ki tudnánk fizetni, de akkor egy fillérünk sem maradna.
Megtehettük volna, hogy vegyünk egy újépítésű lakást ugyanilyen konstrukcióban, de mi a francért tennénk, ha ennyiért egy korrekt kis családi házat is vehetünk?
Azért nálunk az sokat dob a helyzeten, hogy egy lakás árát bele tudtuk forgatni...
Sok a külföldi befektető, akár cégek is, de nagyon sokan családi segítséggel is megtehetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!