Melyik opciót választanátok a jelenlegi helyzetben? Lakás vásárlás, vagy albérlet?
Most adtuk el 39-ért a lakásunkat. Igaz, a Budapest táblától 800 méterre, de újszerű társasház, 2+1 szoba amerikai konyhás elrendezéssel, zárt parkolóhely, alagsori tároló. Tök jó lakóközösség... nem mondanám putrinak.
Igen, lehet hogy megalkuvásokkal (nem a Rózsadombon van mindennel a szádban), de több mint tökéletes volt induló lakásnak és a miénk a fekvése miatt viszonylag drágán is ment el.
Szóval lehet kapni... max nem a te igényeidnek megfelelőt lehet ennyiért kapni.
Ez igazából egy nehéz kérdés, mi is kicsit hasonló cipőben járunk, azzal a különbséggel, hogy még nem fogantam meg, így mi addig nem akarunk beleugrani a saját ingatlan vásárlásba, mert előre nem merjük felvenni a babavárót.
Van önerőnk, de mivel úgyis tervezünk gyereket, így a 10 milliós kamatmentes hitelről nem akarunk lemondani, pláne most.
A te helyzetedet nézve, ha alapvetően az a problémát, hogy szegényes a kínálat, akkor egy picit jobb várni, mindezt persze úgy, hogy a most meglévő pénzeteket befektetitek. Mi például az összegyűjtött 15 millió forint önerőnket februárban betettük euró alapú deviza számlára még a 355 forintos áron tudtunk váltani, a mostani átlag 410-es árfolyammal és ávltási költséggel így is hozott fél év alatt 2 millió forintot. Amíg nem foganok meg, addig tuti hogy a deviza számlán tartjuk a pénzünket, de lehet még kivárunk utána is egy kis időt és a babavárót is berakjuk egy darabig deviza számlára. Igazából tudnánk most is venni, de a kínálat eléggé szegényes, 2 éve nézem folyamatosan az ingatlanokat (igaz addig nem volt elég önerőnk, de le akartam valamennyire követni), szerintem téli időszak és rezsi növekedés után sokkal több lakást fognak a piacra bocsátani és gazdagabb lesz a kínálat. Emiatt érdemes lehet várni, ha az albérletben lakás nem megterhelő számotokra. De 2 éven belül azért vásárolnék.
#14-es: Helyileg hol vagytok pontosan? Zárt parkoló, és a tároló nagy kincs szerintem, ezek nekem is benne vannak az igénylistában. Panel lakásról beszélünk? Lehet nem a megfelelő területen keresgélünk... :/
Budafok- Nagytétényen dolgozok, a környéket körbelőttük. Agglomerációt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!