Milyen panellakást válasszak, ha télen nem szeretnék 21-22 foknál többet a lakásban?
Olyat keress, ahol 2 csöves a fűtesrendszer.
Tehát 2 vastag cső van, és minden szinten abból ágazik le a radiátor, nem 10 emeleten keresztül van végigcsorgatva a víz a radiátorokon.
Szigetelt házat keress, ahol a radiátorokon költségmegosztó van + termosztátos szelepek. Ezekben a szomszédok sem fűtenek eszetlenül.
Általában minél feljebb mész, annál melegebb a lakás, mert az alsók akaratlanul is fűtik a felettül levőket is, a meleg felfele szeret menni. Nálunk pl. a pinceszint is fűtött, így a földszinti lakások sem hidegek.
Nálunk úgy van 20-23 fok, hogy az összes radiátor el van zárva.
A leghidegebb néhány napon van hogy kicsit ráfűtünk pluszban.
Amelyiken van nyitható ablak xd
Laktam egy évet szigeteletlen 10 emeletesben az első emeleten. Munkaidőben haza tudtam menni 1-2 órára, amikor délután visszaballagtam a melóhelyre elfelejtettem bezárni otthon az erkélyajtót. Kint -5 fok volt és esett a hó. Hazamentem este, kb 8 fok volt a nappaliban. Bezártam az erkélyajtót, 10 perc múlva szaunává vált a szoba :-DD
A mért fűtéses lakásoknál a téli rezsi viszont drágább, arra készülj fel!
Mi a 10.-en lakunk. Nem szabályozható fűtés és nem is mért. Télen 26-27 fok is lenne, ha nem nyitnánk ki az ablakot.
Testvéremék nem messze tőlünk 9.-en laktak. Ott mért és szabályozható fűtés volt. Folyton lecsavarták a radiátort, 22 fok volt náluk, mégis többet fizettek egy ugyanakkora lakásra, mint mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!