Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vas/Zala megyében megéri...

Vas/Zala megyében megéri építési telket venni?

Figyelt kérdés
Nem célom építkezni, a pénzemet akarom befektetni. A környéken mennyire volt jellemző a telekár növekedése? Duplázódhat az ára pár éven belül a környéken?

2022. aug. 20. 09:53
 1/8 A kérdező kommentje:
2 és 3 millió körüli telkeket nézegetek.
2022. aug. 20. 09:54
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
pár éven belül nem , de az alföldről az emberek egy része költözni fog
2022. aug. 20. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:
30%
Az építőanyagár növekszik, nem a telekár. Ha csak 2-3M Ft-od van, akkor nem a befektetés a te asztalod.
2022. aug. 20. 17:05
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

Ekkora összeggel -szerintem- nem lehet "befektetési"céllal telket venni.

Ahol ennyi az ár ott nincs befektetés, inkább menekülés (onnan).

Zala szép, de nem igazán befektetési célpont a Szlovén határ.

Ami befektetési célpont az az Osztrák határ környéke, ahonnan (és ahová ) Ausztriába, Ny-Európába (Ny-Európából) lehet menni.

Ez Vas és Győr-Sopron főként. Ott a telkek állandóan drágulnak ,pláne ha épületet is teszel rá.(Az pedig egyértelműen nem igaz, h. "nem a telekár növekszik".Attól függ, hol.Van ahol csökken, van ahol nő).

2022. aug. 21. 12:59
 5/8 A kérdező kommentje:

Osszesen 7 millio forintom van, 25 eves vagyok, a penzemet nem tudom meg egyelore sajat ingatlanba beleforgatni, mert nem kapnek erdemes hitelt, viszont nem akarom hogy elinflalodjon a penzem.

Deviza megtakaritas mellett masban is szeretnem tudni a penzemet, az allampapirban nem bizok, igy jobb hijan kezdtem el telkeket nezegetni. Igazabol ha 3 ev alatt tartja az arat mar ugy is megerte, de a szamlamon inflalodasnak nem sok ertelmet latom.

2022. aug. 23. 17:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kicsit gyűjts még, és ha lesz még 1-2 milliód, vegyél inkább garázst pl. Szombathelyen. Öcsém pár hónapja 4 millió t-ért hirdette, egy hét alatt elkapkodták. Az is folyton drágul, és nincs sok eladó.
2022. aug. 23. 19:53
 7/8 anonim ***** válasza:
A garázs nem rossz ötlet. Van ahol 5- 10 Milliót is adnak érte.(Pl. Bp.,Sopron, Kőszeg stb.)
2022. szept. 1. 07:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Még covid előtt 2018-19-ben elkezdtem építési telkeket vásárolgatni,akkor minden ismerősöm kinevetett.

Győr-Moson-Sopron megyében: Győrszemerén 2db-ot

Téten is

2 db-ot

1,5-2 millió forintért darabjait.

Minden ismerősöm kinevetett,hogy minek veszek,csak rajta vesztek.

Ha most eladnám telkenként 6-8 millió forintot elkérhetnék érte.

És akkor nem mondtam sokat.

De épül Győr és Pápa között a 83-as 2x2 sávos gyorsforgalmi út.

Jövőre lesz kész.

Majd utána akarom eladni a telkeket,persze még jobb áron.

2022. szept. 15. 16:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!