Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A budapesti inagatlanárak már...

A budapesti inagatlanárak már a dubajit is lekörözték.. Merre tartunk?

Figyelt kérdés

3-4 éve voltam Dubaj-ban. Most megnéztem az ingatlanárakat. Egy budapesti átlag új építésű garzon (40-45 nm) most már 50-60 millió, de láttam nem is belvárosi vagy budai oldalon... 80 milliórt, 50 nm alatt!!!

Ennyiért már tengerparthoz közeli apartmant kapni az Emirátusokban :D Nálunk max a körúthoz közelit... vagy azt sem :D

Ha 40-45 nm és 40-50 millió Ft körül keresek nagyságrendileg ugyanannyi a találat Budapesten és Dubaj-ban :D :D :D

Most őszintén... mitől mennek fel az árak? Mert ennyire nem szaporodik a magyar hogy ekkora lakáshiány legyen. Vagy eddig hol lakatak?

Ráadásul szegényedik el az átlag, ki vásárol? 60 milliós garzonhoz majd 40-50 év lesz a futamidő vagy mi?

[link]

[link]

2022. aug. 19. 18:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
39%

Az első (új és nagy) lakásomat Háromszázhatvanezer Forintért vettem, de akkor az átlagfizetés nem érte el a kétezret. Mellesleg 12 Ft volt egy nyugatnémet márka. Szorozd fel, kétszázezer fizetés és 36 milla lakásár, nemrég ugyanott voltunk.

Hét év múlva eladtam 770 ezerért és vettem 440 K ért egy picit, amit szintén hét év múltával már két és fél milláért adtam el és 2.8 milláért vettem a mostanit és most nem adtam el ötvenért, pedig volt ennek már az ára 12 milliótól mindenféle. Speciel tavaly simán elpasszoltam volna 36 M-ért.

Ebből látható, hogy valójában ilyenkor olcsó a lakás a jövő évihez képest, csak mindig a tavalyihoz drága, de az a ló már elment...

Nálunk különben nem drága még, az USA egyes környékein nyolc, kilencszázezer dollárt is elkérnek egy ingatlanért, na az már szép summa.

Ne siránkozz, bazki, hanem keress pénzt! Vagy sosem lesz kéglid.

2022. aug. 21. 13:32
 12/12 A kérdező kommentje:

11:

Mibol gondolod hogy nincs? :D

Mellesleg extrem jo helyzetben vagy ha fizetesed evrol evre ugy emelkedik mint egy Bp-i ingatlan ar. De a legtobb fizetes nem ilyen.

2022. aug. 23. 02:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!