A kis, elmaradott, szegény településeken miért nőnek azon házak ára is amiket évek óta nem tudnak eladni?
Az utolsóval egyetértek.
Kb 40km-re lakom Budapesttől, szóval elég jó helyen van, nagyjából 2-2500fős faluban.
Itt is volt ház, amit 100millióért hirdettek meg, majd 55-ért ment el, az ingatlanok ára olyan 26-32millió között van, de amiket eladnak nagyjából 10-12millióval mennek el olcsóbban a meghirdetett árnál.
Sok esetben az ingatlanos ajánlja, hogy tegyenek rá plusz x milliót, mert sose lehet tudni, hogy valaki megveszi e. Aztán havonta csípnek le belőle kb addig, míg eléri a tényleges értéket.
Így is kb 4-5x annyi, mint pár évvel ezelőtt, de azt figyelembe véve, hogy vannak helyek ahol 10-15x áremelkedés volt, még ez elég baráti.
Nálunk Somogyban Kaposvár környéke és a Balaton megy, a többi település szinte halott, de mégis nőttek az árak a Csoknak és pár idetelepült németnek és pestinek köszönhetően. Sokan az utóbbiakat próbálják megcélozni, így jóval többet kérnek, mint amit egy átlag magyar adna. Az miatt is kérhet többet, mert jobb helyeken csak többért tud venni.
Ha valaki feltesz egy hirdetést, a hiedetett házak árához hasonló árat ad meg. Ha el akarja adni, akkor nagyobb az alku mértéke, ha nincs érdeklődő, akkor veszi lejjebb az árat.
Jelenleg én is árulok egy házat (15 millió Ft), ez egy felújítandó ház, ebben az utcában felújított házak 30 millió Ft körül vannak hirdetve, tehát reális az ár hirdetési szempontból. Ennek ellenére sajnos 2 hete hirdetem és nincs érdeklődő, általában tavasszal többen szeretnek költözni, így addig kivárok, mert ráér. Az árból többet is tudnék engedni, ha lenne komoly vevő rá készpénzzel.
A szomorú inkább, ha el is menne 15 millióért, ebből mondjuk Kaposváron sem tudnék jobbat venni. Aki a felújítottat adja el mondjuk 28 millióért az sem tud másik felújítottat venni jobb helyen.
Vannak olyan házak is amiket már legalább 2 éve árulnak csillagászati áron. Nekik ráér, de csak egyszer kell egy balekot találni és több 10 millió megy a zsebbe.
Ezen én is gondolkoztam már különben.
Lehet,hogy úgy van vele,hogy reálisan ér a borsodi háza 3-5 millió forintot,viszont hirdeti 12 millióert .
Most 2024 december 31-ig meghosszabították a csok,babavárót.Ha nem sürgős az eladása,hirdeti még 2 évig, hátha valaki mégis megveszi 10-12 millió között.
És akkor nyert rajta nem is keveset.
Ne becsüld alá a h*lyeség hatalmát,egyszer kell,hogy az eladó belefusson egy felkészületlen vevőbe,aki mondjuk nem ismeri a települést,nem nézz utána,megrészegíti az olcsó ár.
Én Győri vagyok, 2020 év vége felé
420EZER forintért vettem egy építési telket,Csikvándon,
Győrtől 32 km-re
( Győr-Moson-Sopron megyében)
úgy hogy semmit nem tudtam a településről,olyan olcsó volt hogy nem is érdekelt utána se néztem akkor.
Magamban elkönyveltem,hogy biztos tele lesz C.típusú svéd cserediákokkal a falu.
De végül is szerencsém volt,nem így lett.
697m2 (30%-ban beépíthető )
körbekerített építési telek egy norton kút és egy téglából épült,aknás garázs volt a telken.
Utána annyira megtetszett az a vidéki település,hogy még abban az évben rendbe tettem az udvart,és 11 millióért felhúzattam rá, egy 30 m2 könnyűszerkezetes házat.
Hétvégi háznak tökéletes
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!