Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 22 évesen 0 családi háttérrel,...

22 évesen 0 családi háttérrel, 240e-es fizetéssel hogyan tudnék egy lakást venni?

Figyelt kérdés

2022. aug. 16. 13:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
19%

"nem mindenki teheti meg, hogy otthon maradjon"

Ha van egy külön szobája az egyénnek, akkor nem tudom mi a megoldhatatlan.

jelen esetben 22 évig jó volt otthon, de 22 év +1 napnál már nem?

De ha nincs egy kádár kocka vagy tégla parasztház első szobái többnyire ketté osztható. Nekem meg öcsémnek így lett a 22 m2-es közös szobából 2x10 m2 szoba. Egy ilyen művelet házilagosan jelenleg is megáll 4-500000-be.

2022. aug. 16. 22:37
 12/20 anonim ***** válasza:
96%
11. A 10-es szerintem nem erre gondolt. Az én apukám alkoholista például és ez megkeserítette a gyerekkorom. Első dolgom volt lelépni otthonról érettségi után és biztos még jobban becsavarodtam volna, ha még éveket kell ott élnem. De sok más családi vagy anyagi oka lehet, hogy valaki miért nem "lakhat" otthon még néhány évet.
2022. aug. 16. 23:36
 13/20 anonim ***** válasza:
92%
Kimész külföldre, ledolgozott 10 évet és veszel egy kertes házat. Felújítod. Utána itthon már simán eléldegélsz az alacsonyabb fizzból is.
2022. aug. 17. 03:35
 14/20 anonim ***** válasza:
94%
Sztem sehogy. Ez a 200 olyan, hogy spórolni sem lehet belőle normálisan . Gyorsabban nőnek az árak mint ahogy félre teszel. Én a helyedben keresnek olyan külföldi melót ahol szállás is van. Avval van esélyed félre tenni.
2022. aug. 17. 05:48
 15/20 anonim ***** válasza:
94%

#11, 10. vagyok, én pl nem tudok mamahotelezni, szüleim eladták a városi házunkat és leköltöztek egy tanyára, 100 km-re innen, ott meg 0 a munkalehetőség számomra. Párom városában szintén 0 a munkalehetőség, szóval marad az albérlet. És akkor még azokról tényleg szó sem esett, akik menekülnek otthonról.

Jelenlegi kamatszint mellett pedig dupla annyi lenne a hitel törlesztőm egy szó szerint szétesett, város legszélén léő panel lyukra, mint jelenlegi bérleti díjam az új lakásnak a belváros szélén.

2022. aug. 17. 06:24
 16/20 anonim ***** válasza:
20%
gyere hozzám feleségűl, nekem van házam, még autót is veszek neked, hogy ne az enyémet használd.
2022. aug. 18. 21:36
 17/20 anonim ***** válasza:
89%

Turelemmel es sporolassal.

Nekunk sincs tamogatoi csaladi hatterunk a ferjemmel, jelenleg nem akarunk gyereket vallalni - a kikotott feltetelekkel es a jelenlegi hazai helyzettel amugy sem mennenk bele - igy jobb hijan onerot gyujtunk. Ketten egyutt havi netto 1 millio forintot viszunk haza, egy szep es olcso fenntartasu alberletben elunk, mellette pedig teszunk felre. Meg kell fogalmaznod mik a pontos celjaid, mikor mi elkezdtunk gyujteni 4 evvel ezelott, nem volt ennyire elkeserito az itthoni elet, es ez alatt nem azt ertem hogy nincs penzunk kajara mert mi meg a jobban elok koze tartozunk. De az orszag jelenlegi mentalis allapotaban nem is biztos hogy hosszutavon itt akarunk maradni, ugyhogy a gyujtogetesunk lehetseges hogy nem hazai ingatlanvasarlast fog jelenteni a kesobbiekben.

2022. aug. 23. 17:39
 18/20 A kérdező kommentje:

16#

Jó az ajánlat, de úgyérzem vissza kell utasítanom mivel pasi vagyok és nem vagyok meleg 🥲

Köszi mindenkinek srácok. Tehát egyszóval sehogy🤣

Csak mivel én is "menekültem" otthonról ezért egy örök körforgásban vagyok.

Munkahelyem által biztosított garzonban vagyok, nincs párom, tehát egyedül vagyok. Fizetek havi 40e forintot még fél évig mert mikor még otthon voltam kellett venni egy mosógépet és mosogatógépet, és csak én tudtam mivel a szüleim kib*szott nagy hitelbe vágták magukat, emellett a mostani árak mellett a 70-80e forintos albit nem tudnám kifizetni. Már alapból 110-120e mínusz + a rezsi ami most nagyon megbaszódott. Tehát egy hónapra lenne 80e forintom kb?

DE! ha itthagyom ezt a munkahelyet hogy többet tudjak keresni akkor a fedél is eltűnne a fejem felől, és nem tudnék mit kezdeni.

2022. aug. 24. 16:06
 19/20 anonim ***** válasza:
92%

Ausztriába vendéglátásba nagy a hiány. Az egyszerű mosogatónak is átlag 1600 eurot fizetnek. Külön saját mini garzon, és napi 2x meleg étkezés. Ilyen közegben 1000 eurot simán félre lehet tenni. 4x5 hónapos szezonra kimész, és 20000 euroval haza jössz. 2 év az életedből és meg van önerőd egy panelra.

Öcsém szakácskén ugyan ilyen extrákkal 3200-at kap!

2022. aug. 24. 21:00
 20/20 anonim ***** válasza:
85%
19. Hozzátennék még a dologhoz. Vendéglátásban rengeteg helyen kínálnak ingyen szállást és ingyen étkezést is sokszor. Pl. egy ismerősöm hotelben dolgozik Ausztriában. 2000 eurót keres és mellé ingyen adják neki ott a szállást és az étkezést is, nyilván ez azt jelenti hogy a hotelben lakhat valahol és étkezhet a hotel konyháján ingyen. De ha spórolni megy ki valaki és nem akar többszáz eurókat elkölteni lakhatásra, kajára, akkor ez egy jó ajánlat.
2022. aug. 25. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!