Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A mostani elmebajos árakon...

A mostani elmebajos árakon kik, hogyan és miért vesznek házat/lakást?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy egy átlagosnak tekinthető 100 nmes ház kb. 400 nmes kerttel már 100 millióba kerül egy nem világvégi városban. Száz millió forint. 100 millió. És akkor ez nem pest.

Tehát... most ingyen osztogatják a pénzt valahol? Valamiről lemaradtam?

Amikor 5-10 éve bőven ennek az összegnek a közelében sem voltak az ingatlanok, akkor is hitelekkel, családi segítséggel vettek ingatlant az emberek. Legalábbis jó részük.

Értem én hogy csok, meg hasonló baromságok... de ez akkor is 100 millió.

100 millió forintot mikorra gyűjt össze egy földi halandó?

Szóval pontosítva a kérdést! Mert értem, hogy páran megtehetik... de milyen szinten zsugorodik össze a közeljövőben a kereslet ilyen viszonyok mellett? A másik: akik meg is tehetik, MIÉRT veszik meg ilyen horribilis barom árakon ezeket? Nincs semmi belátásuk arra hogy ez nonszensz? Ha nekem VAN pénzem, mondjuk 10000 forint... és banánt akarok venni.... aminek a reális árát 600 forintra lövöm be, akkor hiába kér tőlem az eladó 10000 forintot érte, nem fogom kifizetni akkor sem ha itt van nálam az a 10000!

NONSZENSZ

2022. aug. 13. 20:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

20+

:()

"meg kell nézni mennyi 20-25 milliónak a törlesztője és azt az összeget félre kell rakni"

Gondolom ez a mondatom nem tetszik sokaknak! De, ha valaki a törlesztő árát nem képes félretenni a gyűjtési fázisban, mégis hogyan akarja fizetni a lakáshitelt???

Győrben a legolcsóbb panel (ami nekem tetszik belül, 25,9 m a legolcsóbb 50+ panel!) ami 50 m2 körüli és nem felújítással kell kezdeni 27 millió +5% (ügyvéd+illeték) + 0,2 m (hiteldíj) =28,55 millió.

[link]

Mivel Győrben 20% önerőre adnak hitelt, ami 5,4 (20%) + 1,55 (illeték, ügyvéd, hiteldíj) = ~6,95 millió + 21,6 millió hitel.

21,6 m hitel 25 évre, 10 éves fix kamatozással 161000 Ft/hó

6,95 m / 161000= 43 hónap --> 3,5 év. De mivel van infláció lesz abból 4-5 év is...

Családi háznál más a matek vidéken, tőlem 35% önerőt kértek pedig 11 km-e lakok Győrtől! 8perc kocsival...

2022. aug. 16. 09:38
 22/25 anonim ***** válasza:

A magas ingatlanárakban azért benne van a gazdag befektetők keze is. Pl. Budapesten komplett ingatlanos cégek specializálódtak arra hogy lakásokat vásárolnak fel és kiadják bérletbe külföldieknek, túristáknak. Ebben óriási biznisz van a gazdag tőkések és a turizmus számára. Cserébe a dolgozó nép egy jelentős hányada kiszorul az aglomerációba, nekik már nem jut hely a városban, a munkahely közvetlen térségében a magas árak miatt, vagy legfeljebb csak albérletben, amitől a tőkések csak tovább gazdagodnak, gusztustalanul. Jelentős a külföldieknek eladott ingatlanok száma is, többször már a hírdetés eleve német nyelven van megfogalmazva, az ár is euróban van megadva, jelezve hogy ez bizony nem magyaroknak van...

Ezekből fakad az aránytalanság nagy része amit tapasztaltok, továbbá a jelentős forgalomnövekedés az agglomeráció és Budapest között.

Na ezzel kéne kezdeni valamit a kormánynak. Pl. Ingatlaneladási tilalmat bevezetni külföldiek számára, és erősen korlátozni a turizmus számára történő befektetői ingatlanfelvásárlásokat.

De az a baj, most is van hogy épülnek vadiúj lakótelepeket, stb. ahány négyzetméter annyi millió Ft. Ezeket szintén csak a külföldi tudja megvenni, ezeket nem a magyaroknak építik.

Másik országos példa a Fertő tó kisajátítása, nemtudom hánycsillagos villát épülnek oda, de hogy a magyar nem tudja megfizetni azt a szállást az is fix. Tehát ez akkor megint a gazdag külföldieknek van csak, nem pedig a közjó érdekét szolgálja, hogy a dolgozó magyar munkás megpihenjen.

Az a baja ennek az országnak, agyára ment a fejeseknek a pénz meg az üzlet, miközben a közjó és az átlag nép teljes elnyomás alatt van.

2022. aug. 17. 11:31
 23/25 anonim ***** válasza:

Ha a mostani helyzetben el akarnám adni a házamat, én is euróban adnám meg az árát, és otp deviza számlára kérném a pénzt. Pedig magyar vagyok, magyarországi munkahellyel. Ennek egyetlen oka van, mégpedig, hogy a forint 5 év alatt ~300 ról ~400ra növekedett, ami ~30% os romlás. Ráadásul heti szinten 10 forintokat mozog. Ez minden csak nem stabil.

Nekem 120000 euró volt a házam mikor épült:

120000x300 = 36 millió

120000x405 = 48,6 millió

És csak az építés költségen hirdetném, infláció nélkül!

2022. aug. 17. 12:19
 24/25 anonim ***** válasza:
Ha én akarnám eladni, egy komplett bankot, kocsit is kérnék hozzá, az árán felül.
2022. aug. 17. 12:59
 25/25 anonim ***** válasza:

23+

~5 éve 300000 m2 áron épült konyhabútorral kulcsra készen, telekkel.

Hamar kiszámolható, hasznos 120 m2.

Ugyan ezen a környéken most 560000 -ért építenek házakat, de részelteit nem ismerem.

560x120 = 67,2 millióból épülne fel most...

2022. aug. 17. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!