Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megfordult már a fejetekben,...

Megfordult már a fejetekben, hogy legjobb lenne felszámolni mindent (lakást / házat), venni egy furgont, átalakítani lakóautóvá, kimenni vmi elhagyatott szép természeti területre, és off the grid élni?

Figyelt kérdés
Se rezsi, se nyomasztó hírek, se kötöttség. Persze később valamiből kell pénzt csinálni, de egy felszámolt ház / lakás árából, azért jópár évig ki lehet húzni, és az alatt át lehet gondolni mi is lenne a legjobb módja a megélhetésnek
2022. aug. 10. 10:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Én éltem lakóautóban 5 évet, magvam a romantikája, de azért a lakás kényelmét már mem cserélném el érte doha többet.

Szép dolog fantáziálni tóla meg más fagyoskodni télen

2022. aug. 10. 12:12
 12/28 anonim ***** válasza:
77%

Ehhez minek kell a furgon? Lekoltozol falura egy régi parasztházba, és nem kotod be az internetet meg a tévét (meg az áramot és a gázt se).

Egyébként kezdetnek az is elég, ha csak szimplán nem olvasol híreket, és minimumra veszed a fogyasztasodat.

2022. aug. 10. 12:44
 13/28 anonim ***** válasza:
61%
Ritka hülyének kell lenni, ha a mai világban van egy saját lakásod, eladd es feléld az árát.
2022. aug. 10. 12:54
 14/28 mindentudó99 ***** válasza:
81%
#13 Ilyesmit akartam írni èn is. A legnagyobb marhaság ingatlant eladni és eldorbézolni az árát. Javítsatok ki ha tévedek de az emberek egy jelentős része ha pénzhez jut azonnal feléli. A jövőre nem gondol. 60 éves emberek vannak munkatársaim 100 ezer forint tartaléka nincs. Hogy lehet így élni?
2022. aug. 10. 16:56
 15/28 anonim ***** válasza:
67%
Nekem nem. Inkább egy viszonylag normális infrastruktúrájú, gyönyörű helyen fekvő kisvárosban egy lakás, amit egy pesti lakás árának harmadából megveszek, olusz ugye kell még néhány százmillió, hogy többet ne kelljen dolgoznom. Így meglesz a kényelem ie meg a szabadság is.
2022. aug. 10. 17:29
 16/28 anonim ***** válasza:
80%
Ja, ha csak az a százmillió kell, akkor hamarosan megvalósítható lesz a terv :D
2022. aug. 10. 18:16
 17/28 anonim ***** válasza:
80%
Gondoltam ilyesmire de gyorsan el is felejtettem. Bocs, de ha az átépítést magad csinálnád egy korlátozottan működő buherált csövestanya lenne a vége. Egy normális lakóautó 15+ millió. Fenntartása pénzben kb. egy kisebb bérelt lakáséval azonos. Ezek a fő okok és van sok egyéb.
2022. aug. 11. 13:53
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is szarul éreztem magam régen a melóban gürizve, utáltam, érdekelt az önellátás és az offgrid, vettem egy 3000 négyzetméteres telket rajta fúrt kúttal, tettem rá egy mobilházat és azóta itt lakom, az off-grid szigetüzemű napelem rendszerre a gatyám is ráment mire kialakítottam és ahányszor bármi gond van vele, fozetek mint a kisangyal… hacsak nincs eleve villamossági végzettséged, és nem tudsz magadnak bütykölni, egyáltalán nem ajánlom, 2 év után eladtam a rendszert, inkább köttettem áramot és fizetem havonta a számlát…

A fával fűtés is tök jó móka volt, kb 1 évig, aztán az első lebetegedésnél, mikor 40fokos lázzal kell kimenj fáthasogatni, rájössz, hogy azért nem olyan nagy baj, ha ott van tartaléknak egy beépített rendszer akár villany, akár gáz alapon.

Maga az “önellátás” meg egy ótvar nagy kamu, az, hogy megtermelj minden zöldséget, gyümölcsöt magadnak… az max egy kis közösségnek mehet, 1-1ember számára csak mese habbal…

Idén pl 40paradicsompalántámból 15 egyszerűen kiszáradt, a cukkíni és patiszonom ki sem kelt, az uborkámat 40 palántát 3nap alatt elvitt valami betegség elsárgult, tönkrement az egész… a szilvafámról érettlenül lepotyogott minden, a kukoricámat kitúrták vaddisznók, a 10tyúkomból eddig 5 elhullott 2-3 hetes közzel minden látható ok nélkül, retek, sárgarépa, stb sokminden az aszály miatt teljesen tönkrement, idén csak paradicsomom lesz, meg sütőtököm…

Kvára kiábrándító, lélekőlő, mikor beleteszel rengeteg szabadidőt, rengeteg energiát, aztán az egészből nem lesz semmi mert kiszárad minden…

A passzív jövedelem meg megint csak egy netes mese…

Jövedelmem szempontjából azóta élek jól, mióta abból van jövedelmem, amihez értek, amit szeretek.

2022. aug. 11. 17:46
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Önellátó életmód a 21.században amúgy is egy ordas nagy kamu.

Ha bajod van, orvos az első, kocsit használsz, tankolsz, bevásárolsz, kocsit műszakiztatsz, mosógépet javíttatsz, hűtőt veszel, internetet fizetsz... vagy ezeket mind magadnak termeled a kiskertben?

Esetleg orvos meg mosógép nélkül akarsz élni úgy, hogy saját magadnak talpalod a cipődet is?

2022. aug. 11. 19:03
 20/28 anonim ***** válasza:
65%

Ebből a felsorolásból nekem pár eleve nem játszik.

Nincs kocsim, ha a kis tanyámhoz néha nélkülözhetettlen, pl találok ingyen tűzifát, akkor bérelek egy kistehert.

Mosógépet nem javíttatok, mert kézzel mosok, hűtőt se használok mert olyan jó pincém van, hogy egyszerűen nincs rá szükség, mirelitet meg nem tartok.

Én odáig jutottam számomra ez az igazi “önellátás”

Elmegyek fatelepre, kiválogatom sokszor órák alatt a fát amire szükségem van, elmegyek erdeszetbe kiválogatok magamnak görbefát, ekkor bérelt kisteherrel elhozom haza, majd itthon az utolsó gajjat is felhasználva művészi ihletéssel csinálok belőle bútorokat, kerti bútorokat, görbefa bútorokat, dísztárgyakat, majd piacos cigány családdal akikkel évek óta együtt dolgozom megalkuszom rájuk, ők fogják terítik magyarországon több kereskedőhöz és értékesítik, én ebből itt Mesterházán Erdélyben a maros parti kis házikómban tökéletesen “ellátom magam”, nem függök semmilyen munkahelytől, senki utasítását nem kell követnem semmiben.

2022. aug. 11. 19:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!