Hiteles csokos házat,hogyan tudom ,,otthagyni"?
3 éve vettünk hitellel és csokkal egy házat. Nem olyan magy összegű hitelről van szó, 5 millió ft-os.
Na most csalási okok miatt másik városba kéne költöznünk, de csak albérletbe tudnánk nemtudunk másik házat venni de ezt eladni sem főleg a csok miatt van megkötve a kezünk. Milyen lehetőségeink lehetnek? Ha nagyon nincs más választás ha kell hagyjuk veszni az ingatlant de semmi megoldást nem találtam eddig. Valakinek valami ötlet?
*CSALÁDI okok miatt
Elírtam,bocsi :D
Ha nem jelentkezel be az albérletbe, hanem marad a csokos ház a bejelentett címetek, akkor valószínűleg senki nem fog rájönni, hogy nem laktok ott.
De ha hosszútávra terveztek máshol, akkor az a verzió is működik, hogy eladjátok a házat, visszafizetitek a hitelt, a kapott csokot pedig letétbe helyezitek az államnál egy évre, és ha 1 éven belül vesztek egy másik, a csoknak megfelelő lakást/házat, akkkor visszakapjátok a letétben hagyott csokot. Ha nem vesztek, akkor nyilván elvész.
Kemény harc lesz ez a bankkal.A börtönből könnyebben lehet szabadulni mint innét .Ilyen lakást nem lehet csak úgy kiadni,eladni.
Ha a bank belemegy abba,hogy mindent előre kifizetsz,majd a bank leveteti a Föld hivatalnál a jelzálog bejegyzést,akkor lesz eladható.
Mi egy ilyen lakást vettünk a következő képpen .
Az eladónak meg előlegeztünk annyit a ház árából,amennyivel ki tudott szállni a banktól.Természetesen ez bele volt írva az adásvételibe is .
Mire a banknál a papír dolgok elintéződtek,el telt kb 5 hónap.
Húzták az ídőt,amennyire csak tudták.
Eladod és vissza kell fizetni a támogatást.
Mennyi időkorlát van eladásra, 10 év?
Ahogy a 8as írta azt is meg lehet csinálni.Ha ez menne,mert a bank szakétője az érték becslő,a bank csak ezután megy bele a lakás eladásba .
De ez nem megoldás,mert előtte meg kell venni a másik ingatlan.
Ez akkor jöhetne szóba,ha örökölnétek,és a CsOK osra már nincs szűkség.
Azt hiszem az a jobb,amit 5 ösként írtam.Rizikó ugyan ebbe s volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!