Vettem egy házat, hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Vettem egy házat, nem sokára kulcsátadás lesz, ilyenkor az eladó és a vevő együtt megy átiratni az órákat? Vagy lehet külön is? A kulcsot nővérem veszi át, mivel jelenleg 200 km-re lakom, muszáj leutazni és személyesen intézni vagy lehet online is? Mennyi időn belül kell bejelenteni?2022. jún. 21. 18:41
1/3 anonim válasza:
15 napon belül kell átíratni. Mindkét félnek ott kell lenni,hisz lesznek olyan iratok amit mind két félnek alá kell írni.Már a netről is le lehet tölteni nyomtatványokat,amit előre ki lehet tölteni.Ha ilyen nincs ott adnak.A mérő órákat le kell fényképezni,mert az óra állás után számolják ki mennyi tartozása van az eladónak.Ezt akár ott is ki lehet fizetni.
Aztán majd jelzi a szolgáltató mikor jön órát ellenőrizni.Ehhez már meghatalmazott is elegendő.
2/3 anonim válasza:
Dehogy kell ottlennie mindkét félnek, meg hol kell lennie? Le lehet adni online is. Kitöltöd Te és kitölti Ő is a rá vonatkozó részt, majd leadod az igénybejelentőt, ennyi! Az órákat sem kell lefényképezni, kijönnek a helyszínre, megnézik, hogy valóban annyi az óraállás, amennyit bejelentettél, megnézik a plombák számát is, hogy van-e sérült vagy hiányzik esetleg valamelyik stb.
3/3 anonim válasza:
Egyedül írattam a nevemet a közműcégeknél, amikor lakást vettem. Adásvételit vittem és az átadás-átvételi nyilatkozatot, amit mindketten aláírtunk és szerepeltek rajta a mérőórák állása. Elmüt online írattam át én is. Főtávhoz kellett bemennem, Vízművekhez, Gázművekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!