Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen előnyei, és hátrányai...

Milyen előnyei, és hátrányai vannak általában az ikerházi lakásoknak?

Figyelt kérdés

2022. jún. 21. 02:33
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

előny: melegebb, mint egy egyedülálló ház, mármint egyik oldalról "fűti" a szomszéd a házat.

hátrány:

- áthallatszódhatnak a zajok

- a "szádban" vannak a szomszédok (bár van olyan különálló ház is ahol ez van)

2022. jún. 21. 05:15
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

Új családi házak egymás nyakán, sokszor 3 házat is rátesznek egy 1000-1200 m2es telekre, így marad 100-300 m2 közötti udvar. Ha 30 millió a telek, és kapsz egy darabkát a 15ért ikerházként már kompromisszum képes megoldás lehet sokaknak.

Nekem is pici a telkem. 580 m2 amiből 125 a ház területe, tehát 455 m2 maga az udvar, és saját utca frontom van. 40 méterre van tőlem hátra felé a szomszéd ház. Ez így számomra megfelelő, de ha az első ház telkéből leválasztott úton, kéne minden nap haza mennem már zavarna. A hátsó lakónak még mindig jobb, mint az elsőnek. Persze, ha a hátsó ház udvara a ház mögött van és nem pedig előtte...

Itt a környéken azt vettem észre főként azok költöznek ilyen házba, akik városi lakásokban nőttek fel (kis falukban mindenki ismer mindenkit). Nekik ez hatalmas előre lépés a jó esetben 2-4 m2 teraszukhoz képest. És a gyereket is egyszerűen kiteszik az udvarra , nem kell mellette szobrozni, mint a városi játszótereken a kicsikkel.

Én nem akarok gazdálkodni, abszolút nem is akarok ilyen tevékenységre időt szakítani! Heti 1-2 órát még elvagyok a "kertészkedéssel", azaz fűnyírás öntözés. Számomra ez a maximum!!!

Az ideális ikerházas telek az olyan szerintem, hogy nincs közös fal és mindegyik teleknek saját teljes értékű utca fontja van. Ez két módon kivitelezhető: sarok telek vagy átér a telek a szomszéd utcába. Nekem utóbbi van.

2022. jún. 21. 07:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha jó a szomszéd, akkor szerintem ad egy biztonságérzetet.
2022. jún. 21. 08:41
 4/4 anonim ***** válasza:
87%

Előnye, hogy általában olcsóbb, mint egy ugyanazon a helyen kapható, önálló családi ház. A kisebb kert kevesebb munkát és kevesebb költséget is jelent hosszútávon.

Hátránya az, hogy ha veszekedtek, azt hallja a szomszéd. Meg ti is őket :D Szóval, lényegében nem olyan komfortos, mint egy önálló ház.

Ezt mondjuk ki lehet küszöbölni azzal, ha a garázsok vannak összeépítve.

2022. jún. 21. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!