Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mik az előnyei és hátrányai a...

Mik az előnyei és hátrányai a magasföldszinti lakásoknak?

Figyelt kérdés

XVI. kerületben néztem ki. Viszonylag kevés a csöves és jó a közbiztonság.

Nem tudom, hogy mennyire zavaró a jövés-menés.

Amúgy olyan félemelet szerű a dolog, nem az az igazi földszint.

Eddig másodikon laktunk, de a szülők öregek és nehezen megy a lépcsőzés már nekik.

#előny #hátrány #magasföldszinti lakás
2015. márc. 5. 09:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Előnye: nem kell sokat lépcsőzni, nem szól az alattad lakó, hogy kopog a cipőd.

Hátrány: belátnak, zajosabb, könnyebb betörni.

2015. márc. 5. 09:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
További hátrány (a kevesebb lépcsővel, mint előnnyel szemben) : kevésbé világos; ha van felette több emelet, akkor a kapu csukás/nyitás zaja és a lépcsőházi közlekedés zaja behallatszik; ha panelház, akkor felsőbb emeleten történő csőtörés esetén a víz a panelek illesztésénél oda is lecsurog.
2015. márc. 5. 10:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

És persze jóval hidegebb, mint a 2. emelet. A meleg felfelé száll, és a magasföldszint alatt nincs fűtés.

Mi ugyan a másodikon lakunk, de az alattunk lévő lakás üres. Egész télen fűteni kell, mégis hidegebb van nálunk, mint a szomszédban, aki sose kapcsolja be a radiátorait, csak éppen alatta teljes erővel fűtenek.

2015. márc. 5. 10:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Büdösebb, koszosabb a por könynebben bemegy, meg az autók kipufogógáza. Sötétebb is, mint az emeleti.

Ráadásul ha kiráznak valamit feletetd a t párkányodon landolhat.

2015. márc. 5. 10:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyapámnak volt magasföldszinti lakása. Az általános vélekedéssel szemben én nagyon szerettem.

Ami fontos:

- mekkora szabad tér van az ablak előtt (a mi esetünkben északi tájolás ellenére sem éreztem soha sötétnek a lakást, mert 2*2 sáv + fasor volt előttünk, nyáron zöldre néztünk, és a szemközti házfalról visszatükröződött a fény:)) DE! jártam olyan keskeny utcai, magasföldszinti lakásban, ami valóban sötét volt, keleti tájolás ellenére!!!

- milyen magas: a mienk alatt garázs volt, tehát 2,5 méter magasan kezdődött az ablak, így nem kellett tartani attól, hogy "csak úgy" bemászik / betör valaki, és nem lehetett belátni az utcáról - ha viszont rács kellene az ablakra vagy folyton be kellene húzni a függönyt, akkor nem választanám (persze ha mondjuk van pár méter előkert, és nem direkt az utcára néz, az más)

Plusz tapasztalatok:

- a széles út ellenére nem zavart a zaj, és manapság már nagyon jól szigetelő ablakok vannak: a két ablak közti rész viszont valóban mindig poros volt. Lépcsőházi zaj szinte egyáltalán nem hallatszott be (igaz, kicsi volt a lakóközösség)

- a hőmérséklet attól is függ, hogy futnak a házban a csövek: mi sem voltunk körbefűtve (egyik oldalon lépcsőház, alattunk garázs), mégis alig kellett fűteni, és elég meleg volt - szerencse kérdése:)

Hátrány még, ha arra kerül a sor, valószínűleg nehezebb eladni, pont azért, mert sokan kizárják a földszinti / magasföldszinti lakásokat...

Szóval bár nekem jó tapasztalataim vannak, azt mondanám, inkább keressetek 1. emeleti lakást. Az sem sok lépcső, és kevesebb buktatóval jár.

2015. márc. 5. 17:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, annyira lebeszéltetek róla, hogy visszamondtam a megtekintését az ingatlannak :D Köszönöm :)
2015. márc. 5. 17:42
 7/7 anonim ***** válasza:
71%
Emelet + lift?
2015. márc. 5. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!