Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Honnan legyen elég pénzem,...

Honnan legyen elég pénzem, pénzünk egy saját ingatlanra?

Figyelt kérdés
Én végzős egyetemista vagyok, már dolgozom a szakmában kb. 3/4 éve, párom tavaly végzett és kb másfél éve dolgozik a saját szakmájában. Alig keresem meg a nettó 250-t, párom pedig nettó 300-t hoz haza. Viszont a mai pesti albérletárak mellett félrerakni nem nagyon tudunk (a 2 nagytestű kutya miatt, akiket a szomszéd néni halála után fogadtunk be, szükséges egy kertes albérlet, sajnos ők ott nevelkedtek, nem sikerült őket teljesen a lakásba szoktatni, plusz napközben munka miatt nem tudnánk őket majdnem 8 órán keresztül kivinni). Az albérlet rezsivel így majdnem 250, plusz még az ételünk, a bérletünk, a kutyatáp, egyéb háztartási eszköz, minden is elvisz hónaptól függően 150-200ezret. Alig tudunk közösen félrerakni havi 50ezret. Gyermeket így még nem szeretnénk vállalni, épphogycsak megvagyunk most a 2 dolgozó emberrel, így a babaváró, csok sem merült fel a házvásárláshoz. Hiteleket is nézegettük, de a kettőnk fizetésével 20-30 éves futamidők mellett tudnánk normálisabb házat venni hitelből, ezt megint egy kicsit neccesnek tartjuk. Hogyan tovább? Miből és merre lehetne előrébb jutni? Szülők segítsége sajnos nem nagyon opció, illetve a kutyákat sem akarjuk kidobni, hamár egyszer szeretjük őket és ennyi energiát raktunk beléjük is.
2022. jún. 7. 14:18
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Hát pedig kezdjetek megbarátkozni a hosszú futamidejű, fixált hitelekkel, máshogy nem fog menni. Elsődleges dolog lenne az önerő megteremtése, akár ingázással, akár másodállással, akár babaváróval.

Tudom tré, és sajnálom magunkat (kicsit idősebb vagyok nálatok), de szívás. Én még épphogy tudtam venni 2 éve 15-ért agglomerációban, ma már 50-et ér. Nevetséges, biztos nem fizetnékennyit érte.

2022. jún. 7. 14:39
 2/9 anonim ***** válasza:
64%

El kell döntenetek, hogy a kutya vagy a saját lakás a fontosabb mert egyszerre a kettő nem fog menni.

Vagy elküldöd az asszonyt strihelni és pár év alatt megvan egy ház ára.

Gyereket általában csupasz seggre vállalnak és az utána kapott segélyek megteremtik az egzisztenciát.

Azt is megvárhatjátok amíg örököltök.

Esetleg tanultok jobb szakmát és nyelveket aztán elhelyezkedtek háromszor ennyi fizetésért.

2022. jún. 7. 21:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A fizetésetek innen még fog emelkedni majd néhány év tapasztalattal a hátatok mögött, vagy mostantól reálértéken kb. ennyit fogtok keresni végig nyugdíjas korotokig?
2022. jún. 7. 22:33
 4/9 anonim ***** válasza:
62%

"Az albérlet rezsivel így majdnem 250"

Azosztigen.

Szerintem ez megoldható fele ennyiből is.

Háromszobás házat béreltek a Hűvösvölgyben, vagy mi ennyi?...

Kispesten 1,5 szobával ez 100 000 Ft lenne rezsi nélkül.

2022. jún. 8. 01:49
 5/9 A kérdező kommentje:

#4 Mutass nekem akkor kérlek olyan albérletet, ahol van kicsi kert, másfél szoba és jöhet 2 nagytestű kutya is. Hidd el nekem, kerestünk sokáig más albérletet, de amint meghallják, hogy 2 nagy kutya van, nagyon sokan visszakoznak, pedig neveljük őket szépen, nem romboló vadállatokról van szó.

#3 Valamennyit fog emelkedni talán az évek során, de ez nem lesz számottevő, nettó 20-30ezer forint kb. az idősebb kollégáink fizetése alapján.

#2 és #1 a kutyákat nem akarjuk kidobni csak úgy az utcára, volt nekik szegényeknek így is elég bajuk. Tudom, akkor meg marad ez... Vagy a hitel vagy egy másik szakma. A hitel gondolatával nem szívesen, de akkor tovább barátkozunk majd, a másik szakma meg érdekes kérdés. Az a "baj", hogy mindketten párommal imádjuk a munkánkat és tudunk neki élni. Nem tudjuk viszont, hogy csak azért, hogy több pénzünk legyen, megéri-e belefásulni egy másik melóba, addig, amíg jelenleg egy nagyon szívesen végzett munkával foglalkozhatunk.

2022. jún. 8. 08:33
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
A célok megvalósítása miatt sokszor kénytelenek vagyunk lemondani dolgokról.
2022. jún. 8. 09:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit vakarom a fejem ilyenkor kedves kérdező, érdekelne, hogy ha nem hitel, akkor mi? Milyen választ vártál ami hoz neked 40-50M kp-t?
2022. jún. 8. 09:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj mindent akarsz. Egyszerre jómódban kényelmesen élni, meg még gyűjtögetni pénzt is. Ez ennyi havi bevételből nem fog menni.
2022. jún. 8. 09:33
 9/9 anonim ***** válasza:
76%
5: Most bérlik azt a lakást, amit tudok, de a közvetítővel szivesen összehozlak. Küldjem privátban?
2022. jún. 8. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!