Honnan van embereknek ennyi pénzük saját ingatlanra?
Szétnézek az ismerőseim között, vagy a barátaim körében s nagyon sokaknak van saját házuk pl. a Dunapartnál, ami valljuk be, azért elég drága környék.
És ezek az emberek pl. a kollégáim, szóval durván azonos a fizetésünk, ami max 120ezret jelent.
Értem én, hogy sok helyen segítenek a szülők...de a minimálbér nem valami sok. Nehéz elhinni hogy valaki 100ezer forintból összespórol magának egy 15-20milliós ingatlanra.
Amikor eladó házakat, lakásokat nézegetek, mindig megfordul a fejemben a kérdés: honnan van valakinek önerőből ennyi pénze
Az én szüleim is tudnak segíteni X millióval, de a fizetésem nem átlagon felüli, teljesen normálisan keresek. Beletartozom az átlagba.
De ha kiszámolom, hogy hiába nem élek nagy lűbon a kocsit tankolni kell, mobilszámlát be kell fizetni stb.
havonta 200ezreket lehetetlen félretenni
Tudom, van aki hitelt vesz fel.
De könyörgöm,,,havonta azt is fizetni kell...
Hogyan lehetséges az hogy egyre több a lakóház, legyen az építésü vagy tégla...és mindenhol laknak emberek.
Nem értem miből van ennyi pénze pl. egy rosszul kereső párnak is akár
Rendben, van aki örököl.
D mindenkinek ez sem "juthat"
Sokat számít a családi háttér is. Vannak olyanok akikre a nagyszülők hagyják rá az ingatlant.
Én és a feleségem összesen 420 nettót keresünk, de mi semmit se örököltünk a szülőktől nagyszülőktől. Így sajnos nincsen drága ingatlanunk frekventált részen, mert a lottót sem nyertük meg (MÉG).
Nyerhetnek pénzt.
Kaphatnak rokonoktól.
Hitel.
Cafeteriát lehet íratni ( mármint a hitelt fizetni cafateriából, márpedig ahol én is dolgozom - a nagy átlaggal ellentétben - elég magas, 700 ezer forintos cafateria van ).
Önkormányzati támogatás ( nálunk például "első lakás vásárlásához" van 1 millió forint kamatmentes hitel / visszatérítendő támogatás az önkormányzattól ).
Illetve nemrég bevezették a CSOK-ot.
Sok lehetőség van, mondjuk én kisvárosban lakom és "csak" 7 millió forintot ér a lakásom, de én is így csináltam: szüleimnél lakva összespóroltam 1,5 milliót, kaptam szüleimtől 1 milliót, 1 millió önkormányzati támogatás és 2,5 millió forint hitel. Akkoriban "csak" 6 millió forint volt az ára, de megemelkedtek az ingatlanárak.
ez összvisz kb 300.000 ember.
1. 25% lop/csal,öl, bűnözik,hazudik.
2. 10% politikusi körben van,azaz onnan pumpál ki pénzt
3. 35% örökségből/kárpótlásból,birtokból,származó vagyonból ered,csúszik lefelé,veszti el az értéket amit kapot.
4. 4% banki vezető pozícióban van.
5.10%. Nyugati cég vezető pozíciós beosztottja
6.10% Ingatlanozós /tőzsdejátékos
7. 1% lottónyertes és rokonsága
8.2% hiéna taxis
9.8% konkrét adócsaló fiktív számlás
De szerint nem illik rád egyik sem,kedves kérdező..
:)
Nálunk: közlekedés: busszal v inkább gyalog
nincs nyaralás,
kevés, olcsó ruha, kaja
fodrász, kozmetika alig
szórakozás: a játszótér és családos barátokkal való traccsolás
építkezés akciós és egyszerű anyagokból, nem vállalkozó a kivitelező, szakembereket egyenként megbízva
szocpol. banki , munkahelyi kölcsön felvéve
Vidéki városban nem központban építkeztünk, a legolcsóbb telket vettük meg. Nem volt csatorna, se aszfaltos út. 3 év után költöztünk, ezután még 2 két év munka a házon
Sokan így csináljuk. Nehéz, de a mi munkánk. Kölcsön kifizetve. Van otthonunk. Nem értem miért kell összeomlani, ha nem luxus helyen él vk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!