Mai fiatalként hogy dolgozza fel az ember, ha valószínűleg nem nagyon lesz saját lakása?
Egyedülálló vagyok, lakásvagyont nem öröklök. Sem mást érdemben sajnos.
Mivel meleg vagyok így a házasság, CSOK stb kizárt.
Emiatt - figyelembe véve a jelenlegi ingatlanpiaci trendeket - sokszor úgy érzem, hiába dolgozok keményen, esélytelen ilyen budapesti árak mellett sajátot szerezni. Vagy ha lakáshitetellel sikerül is esetleg, 70 éves koromig fogom fizetni...
Más is érzi így?
U.i.: Igen, van diplomám. És igen, bőven az átlag feletti a jövedelemem, de még így is sokallom az árakat. Meg az önerőt.
"(1) addig ne menjenek feljebb az árak,"
Nyilván ne a párnában gyűjtsd össze a teljes 15 M-t, mert csökken az értéke akkor, mire összejön. Értékmegőrző dolgot vegyél, amit majd eladsz, amikor a pénzre lesz szükséged. De cserélni is lehet, eladni sem kell.
Minimum állampapírt, de inkább nemesfémet, ingatlant, földet.
47: Én és a családom pedig egész életében így élt.
De lakhatási gondunk sosem volt, az volt a listán mindig az első.
33: Magyarország gyarmat gazdaságilag, a külföldiek meg szabadon vásárolhatnak itt, ezért a világpiaci árakhoz képest alacsonyak az árak, és a magyar vásárló a külföldivel versenyez.
Lássuk be, ez egy elhibázott gazdaságpolitika.
Így egyre silányabb minőségű ingatlanok maradnak magyar tulajdonban akkor is, ha még mindenki sajátban tud lakni.
Ésszerű-e fenntartani a külföldi szabad vásárlást - kiárusítani a magyar vagyont?...
Nem kell úgy tenni, mintha nem volna egy SZAKMA érteni ahhoz, hogyan kell a felszínen maradni ingatlanilag. Így mindenki, aki máshova összepontosít, nem az ingatlanpiacra, vagy nem keres nyugati szinten, az vesztese a szitunak.
Tudod, 2011-ben állampuccs történt, akkor szüntették meg (de facto) a lakhatáshoz való jogot az országban... Azelőtt az állam felelős volt a magyar állampolgárok lakhatásáért, azóta (csak de facto!) nem.
Tehát megoldod magadnak, vagy pórul jársz.
Ez valóban egy nem emberi berendezkedés.
Igyál kevesebbet.
Előadnád ezt egy ausztriainak, kiröhögne. Inkább megdöglik, minthogy idejöjjön :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!