Mai fiatalként hogy dolgozza fel az ember, ha valószínűleg nem nagyon lesz saját lakása?
Egyedülálló vagyok, lakásvagyont nem öröklök. Sem mást érdemben sajnos.
Mivel meleg vagyok így a házasság, CSOK stb kizárt.
Emiatt - figyelembe véve a jelenlegi ingatlanpiaci trendeket - sokszor úgy érzem, hiába dolgozok keményen, esélytelen ilyen budapesti árak mellett sajátot szerezni. Vagy ha lakáshitetellel sikerül is esetleg, 70 éves koromig fogom fizetni...
Más is érzi így?
U.i.: Igen, van diplomám. És igen, bőven az átlag feletti a jövedelemem, de még így is sokallom az árakat. Meg az önerőt.
6: egyszerű.
Albérlet mellett vettünk 2 lakást.
Egyiket hitelből, minimális önerővel.
És bumm: a fennmaradó 20 év törlesztőt fizetik az albérlők, plusz azon felül 50000Ft-ot.
2 millió befektetésből van egy mai áron 40 milliós lakásom, és egy fillérrel többet nem kellett belefektessek.
De igazad van, úgy is lehet hogy a saját pénzeden laksz a saját lakásokban, és gürizel a havi törlesztőre, azon stresszelve hogy mikor telik már le az a 20-30 év.
Én inkább befektetem a bank pénzét. :)
Mellesleg egy albérlet hol kerül 2-szer annyiba, mint egy hitel?
Idore ertettem, egyiket fizeted 20 evet, a masikat 40, maris 2x.
Mellesleg, tobb embertol hallottam mar hogy a torleszto bizony kevesebb 20-30-40 ezerrel mint a berlet.
szabadság a bérlő szempontjából, mivel bármikor költözhet,
Nem egy pelda van, mikor valaki a sajatjat kiadja, es az fedezi a mashol levo berletet.
Kockazat meg mindenutt van. Csak el kell donteni hogy melyiket vallalod be.
Sajnos sok albérlő nem lát tovább az orránál, pedig igen nagy az esély rá, hogy
"a ma albérlői lesznek a holnap hajléktalanjai".
(Ez legkésőbb akkor következik majd be amikor nyugdíjba mennek és nagy hirtelen a -nemlétező nyugdíjukból- kellene fizetniük az akkori albérleti díjakat, ami esélyes, hogy a mostaninak a sokszorosa lesz majd.)
Ugy dolgoztam fel hogy vettem fel hitelt es vettem egy kis hazat. En nem fogok vagyonokat kifizetni alberletre.
A hitel 30 eves, mar 2 evet visszafizettem. A tovabbiakban elofogok torleszteni. Egy minimalis elotorlesztessel is sporolok 1 ev futamidot. Ha tobb lesz a fiztesem akkor tobbet fogok elotorleszteni, vagy ha adovisszateritest kapok akkor annak egy reszebol elotorlesztek. Ezzel rengeteg penzt sporolok a kamatokon es lehet hogy 15 eve alatt kifizetem a hazat ha a rendszeres elotorlesztesen felul meg idonkent egy nagyobb osszeggel is elotorlesztek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!