Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mai fiatalként hogy dolgozza...

Mai fiatalként hogy dolgozza fel az ember, ha valószínűleg nem nagyon lesz saját lakása?

Figyelt kérdés

Egyedülálló vagyok, lakásvagyont nem öröklök. Sem mást érdemben sajnos.

Mivel meleg vagyok így a házasság, CSOK stb kizárt.

Emiatt - figyelembe véve a jelenlegi ingatlanpiaci trendeket - sokszor úgy érzem, hiába dolgozok keményen, esélytelen ilyen budapesti árak mellett sajátot szerezni. Vagy ha lakáshitetellel sikerül is esetleg, 70 éves koromig fogom fizetni...

Más is érzi így?

U.i.: Igen, van diplomám. És igen, bőven az átlag feletti a jövedelemem, de még így is sokallom az árakat. Meg az önerőt.

2022. máj. 31. 09:08
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
76%

"Egyedülálló vagyok, lakásvagyont nem öröklök."

Ugyanúgy, ahogy eddigi életedben is feldolgoztad, hogy nem saját lakásban, hanem albérletben / lakókocsiban éltek.

Majd te is bérelsz egy lakást vagy veszel egy saját lakókocsit, nem változik, csak az, hogy önálló lettél.

2022. máj. 31. 15:09
 22/56 anonim ***** válasza:
33%

6: Nálunk benne van a szerződésben, hogy úgy kérjük vissza, ahogy adtuk. Tehát a bérlő pótolja az izzókat.

Persze a bérleti díj a szerződés nyújtotta szolgáltatáshoz igazodik.

2022. máj. 31. 15:13
 23/56 anonim ***** válasza:
87%

8: Meg az első (!) kinézett ingatlan árától is függ. Én most tárolókat vettem, pár százezer Ft. Az is értéktartó, sőt, gyorsabban nő az értéke, mint az inflációé. Szerintem egy most 1,5 M-s tárolónak 6 év múlva 5 M az értéke. Teremgarázsbeállónál ugyanez.

És akkor vidéki lakóingatlan is szóba jöhet, sokan írták itt Kecskemétet például.

2022. máj. 31. 15:27
 24/56 anonim ***** válasza:
23 válaszból kiderült, hogy más nem! Pontosabban 24-ből!
2022. máj. 31. 16:56
 25/56 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező pesti születésű vagy, vagy pedig te is egyike vagy azon sokszázezer vidékinek, aki felment Pestre albérletbe nyomorogni, pedig jobb életkilátásai maradtak volna, ha inkább marad otthon?
2022. máj. 31. 18:15
 26/56 A kérdező kommentje:
Vidéki vagyok. :/
2022. máj. 31. 18:45
 27/56 Hintalow ***** válasza:
55%
A minősègi kápszi segìt ilyenkor (is) 🥰
2022. máj. 31. 21:47
 28/56 anonim ***** válasza:
56%

Szerinted 2007-ben én mennyi esélyt láttam a saját lakásra 0-ról indulva?

Egy mostani fiatal pont ezt látja. Megint válság előtt állunk.

2022. jún. 1. 16:20
 29/56 anonim ***** válasza:
5%

Vidékiként Bp-re ácsingózol és ezt írod:

"hiába dolgozok keményen, esélytelen ilyen budapesti árak mellett sajátot szerezni."

Ez pont ugyanolyan, mintha én írnám ide budapestiként:

hiába dolgozok keményen, esélytelen ilyen londoni árak mellett sajátot szerezni.

2022. jún. 1. 16:51
 30/56 anonim ***** válasza:
51%
#29 ettől még igaz. Vagy nem vágyhat az ember a jobbra?
2022. jún. 1. 17:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!