Ha anyagilag telne rà vennénetek Budapesten egy nagyobb lakást (70 millió forint) a 19 éves gyereketeknek?
Engem nem zavar az se ha troll, a véleményemet leírom: ismerettségi körben azt lehet tapasztalni, hogy a pénzesebb szülők elkényeztetett csemetéi azt gondolják: bármit megkaphatnak a világban, mert biztosítják ami kell. Amint lehetett jogosítvány, már meg is kapták, természetesen új autóval. Az "olyan mentalitású kisjányoknak" meg ez naggyon tetszik ám ez. Van barátnő, érdeklődnek irántuk stb, tehát megerősítés...
A lakásvásárlással is csak azt tanulhatja meg (ha olyan mentalitású és olyan nevelést kapott, hogy semmit nem kell értékelni, neki automatikusan jár minden) hogy neki több/jobb/stb jár mint másnak, automatikusan, bármilyen erőfeszítés nélkül.
Ja, javult, a hármas metró konstans nem jár :D
Amúgy venne a franc, de jelentettem mert troll vagy.
Nem, előbb volvot.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
nem átlag család vagyunk közel 20 éve Londonban dolgozunk orvosi pályán
Jaja.
Nem túl régen végzett egyetemistaként az a tapasztalatom, hogy könnyebb könnyebb életet beindítania annak, aki ilyen tőkével indul, de nehezebb helyes értékrendű és keményen dolgozó embert kinevelni így.
Ha már lakásvásárlás, én azt tartom jobbnak, ha a lakás egyértelműen befektetési célú, és a szülők tulajdona, csak a gyerek, amíg egyetemista lakhat ott, később pedig kedvező/jelképes lakbérért maradhat, amíg nem vesz sajátot. (Vagy esetleg akkor, amikor már felelősségteljes felnőtt lett, akkor el lehet gondolkozni az ajándékozáson.)
Budapest tömegközlekedése jó, a belvárosban autózni nagyobb szívás. Autóra tehát nincs szüksége, az egy jó lépcső, hogy azt teremtse meg magának, ha szeretné. Igazából írjátok be google maps-be és meglátjátok mi az eredmény. (Lakás-pesti belváros, lakás-egyetem, reggel/napközben/délutáni csúcsidőben/éjszaka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!