Van nektek,ilyen ismerősötök vagy találkoztatok,ilyen jelenséggel? Többi lent.
Ismerősök,barátok,volt osztálytársak,kollégák.
Huszonévesen megházasodnak,csok+babavaró+
hitel segítségével,ingatlant (lakást vagy házat) vesznek.
Eddig a pontig semmi bajom velük.
Aztán telenyomják a Facebook-ot a lakásról készült dicsekvő képekkel, okoskodó idézeteket posztolnak.
Nekem több ilyen ismerősöm, van.
Az egyikük közül a srác 24 a lány 20 éves.
Néha mikor így sokadszorra a saját lakásukról beszélnek.
Szívesen a szemükre hánynám,hogy ez mind szép és jó,de a csok előtt fél millió forintotok se volt egybe.
Tudom hogy azt fogjátok mondani,hogy irigy vagyok,de ez nem igaz.
Ideges vagyok,mert a sok ilyen csok-os emberek miatt van egekben az ingatlan árak,és emiatt kellett nekem is több hitelt felvennem lakásvásárláshoz,mint amennyit szerettem volna.
Nem azzal van a bajom,hogy kihasználja valaki a lehetőségeit.
Pl. Itt ez a pár akiről beszéltem
Srác 24 éves lány 20 éves.
Egy éve vannak együtt,de közösen azelőtt még sose laktak.
A házasság előtt egyszer panaszkodott nekem a srác
( Attila)hogy a barátnője hiába lakik otthon szüleivel,hiába nem kell semmire sem költenie.
A fizetését mégis az utolsó forintig elkölti ruhára,cipőre.
És őket támogatjuk sok 10 millió forinttal
És az a baj,hogy a környezetemben egyre több az ilyen.
Szerintem ketté kell szedni a történetet.
Egyrészt akárhogy nézzük, a családalapítás, lakásvásárlás egy nagy dolog az életben, amire mindenki joggal büszke. Akár hiteles, akár nem. Egyszerűen nagy dolog.
Az is érthető, hogyha valaki ezt posztolja, a mai világ már csak ilyen. Aztán hogy hogyan alakul az életük, az a jövő zenéje, ezzel nem neked kell foglalkoznod.
Sajnos sokan vannak akik a Facebookon élik az életüket.
Mi lenne ha lejönnél róla és online helyett a valóságban élnél?!
Van, a szomszédom is ilyen. Korábban méteres lyukak voltak a tetőjükön. A ház oldalát ruhákkal foltozták be. Most igénybe vettek a kölykeikre támogatást, felújították és verik a mellüket.
Csok királyokkal is az a tapasztalatom hogy sokat képzelnek magukról. Hirdettem az egyik házamat és volt olyan érdeklődő páros akik köszönni se tudtak.. Nagyon beképzeltek a semmire. Tisztára meg kéne előttük hajolni, szobrot emelni hogy a p1nájukból vesznek házat. Ez aztán a teljesítmény.
Gondolom neked nem sikerült huszonévesen 25 milliót munkával összegyűjteni, mint nekünk és savanyú a szőlő, hogy neked még barátnőd sem volt soha, nem hogy odáig eljuss, hogy kiszámolom havi 100ezres törlesztő milyen k.rva jól megéri azoknak, akik amúgy is akartak 2 gyereket :)
Ciki, hogy ilyen ostoba vagy :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!