Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jogom van nem eladni a nyaraló...

Jogom van nem eladni a nyaralórészem, ha nem akarom?

Figyelt kérdés

Hárman vagyunk tulajdonosok, örököltük. Én nem szeretném eladni.

Tul.társaim gyakorlatilag a tudtom nélkül árulják. Pontosabban meg sem kérdeztek róla, hogy el akarom-e adni.

De igazából nem.

Inkább megvenném, de még erről nem beszéltünk, mert kerülnek és nem is találkoztunk. Ám röhejesen magas áron hirdetik, annyit én nem adok nekik.

Kérdezem, hogy van jogom nemet mondani az eladásra? Mit tehetnek ellenem?

2022. máj. 24. 13:31
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem inkább fordulj ügyvédhez. Én úgy tudom csak a beleegyezéseddel adhatják el a részüket, sőt az is lehet, hogy elővásárlási jogod van. De ha beleegyezel az ő részük eladásába, de te nem adod el a te részed úgy is lehet. Igazából nem valószínű, hogy bárki megvásárol egy olyan ingatlant ami közös tulajdon ráadásul a másik tulaj egy idegen, szóval én így nem sok esélyét látom, hogy eladják...
2022. máj. 24. 14:12
 2/10 anonim ***** válasza:
48%

Nélküled nem tudják eladni. Osztatlan közös tulajdon - neked elővételi jogod van, ha "idegen" vevőt hoznak. De annyit mindenképpen adnod kell érte, amennyit a vevő kínálna..

A gyakorlatban azért nem ilyen egyszerű lesz nekik: ugyanis kétharmad tulajdonjogot senki nem fog megvenni.... Nincs értelme.

Olvasgass...

[link]

2022. máj. 24. 14:14
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

"Nélküled nem tudják eladni."

Dehogynem. Bíróságon lehet kérvényezni a közös tulajdon megszüntetését.

2022. máj. 24. 14:18
 4/10 anonim ***** válasza:
58%

3: de ahhoz is kell a kérdező, és még ott is nyilatkozhat, hogy kivásárolhatja őket!

De a bírósági eljárással a másik két tulajdonos is baromi rosszul jár, mert jóval kevesebbet kapnának a házért....

További hasznos infók:

[link]

[link]

2022. máj. 24. 14:20
 5/10 anonim ***** válasza:
37%
3. Csak abban az esetben lehet kérvényezni ha az összes tulajdonos beleegyezik ebbe. Viszont a kérdező meg akarja tartani a házat, a többiek meg pénzt akarnak belőle csinálni, itt nagyon nincs egyetértés.
2022. máj. 24. 14:23
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

5.

Létezik a kényszereladás intézménye is.

2022. máj. 24. 14:45
 7/10 anonim ***** válasza:
40%
6: de az hosszadalmas bírósági eljárás, akár több évig is eltarthat - a másik két tesónak se érdeke, hogy sok idő után kevés pénzt lássanak....
2022. máj. 24. 14:47
 8/10 anonim ***** válasza:
27%

#6: Csak elég különleges esetekben kerül erre sor...

[link]

2022. máj. 24. 14:51
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
A SAJÁT tulajdonrészüket nyugodtan eladhatják, a tudtod nélkül is. Ebbe nincs beleszólásod. Az más kérdés hogy el tudják-e adni, mert nem éppen csalogató az hogy te ott maradsz résztulajdonosként.
2022. máj. 25. 23:54
 10/10 anonim ***** válasza:
9. Teves! Nem adhatják el a tudta nelkül, mert elővasárlási joga van! Osztatlan közös tulajdon.
2022. máj. 26. 07:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!