Szerintem inkább fordulj ügyvédhez. Én úgy tudom csak a beleegyezéseddel adhatják el a részüket, sőt az is lehet, hogy elővásárlási jogod van. De ha beleegyezel az ő részük eladásába, de te nem adod el a te részed úgy is lehet. Igazából nem valószínű, hogy bárki megvásárol egy olyan ingatlant ami közös tulajdon ráadásul a másik tulaj egy idegen, szóval én így nem sok esélyét látom, hogy eladják...
2022. máj. 24. 14:12
2/10 anonim válasza:
Nélküled nem tudják eladni. Osztatlan közös tulajdon - neked elővételi jogod van, ha "idegen" vevőt hoznak. De annyit mindenképpen adnod kell érte, amennyit a vevő kínálna..
A gyakorlatban azért nem ilyen egyszerű lesz nekik: ugyanis kétharmad tulajdonjogot senki nem fog megvenni.... Nincs értelme.
3. Csak abban az esetben lehet kérvényezni ha az összes tulajdonos beleegyezik ebbe. Viszont a kérdező meg akarja tartani a házat, a többiek meg pénzt akarnak belőle csinálni, itt nagyon nincs egyetértés.
2022. máj. 24. 14:23
6/10 anonim válasza:
5.
Létezik a kényszereladás intézménye is.
2022. máj. 24. 14:45
7/10 anonim válasza:
6: de az hosszadalmas bírósági eljárás, akár több évig is eltarthat - a másik két tesónak se érdeke, hogy sok idő után kevés pénzt lássanak....
2022. máj. 24. 14:47
8/10 anonim válasza:
#6: Csak elég különleges esetekben kerül erre sor...
A SAJÁT tulajdonrészüket nyugodtan eladhatják, a tudtod nélkül is. Ebbe nincs beleszólásod. Az más kérdés hogy el tudják-e adni, mert nem éppen csalogató az hogy te ott maradsz résztulajdonosként.
2022. máj. 25. 23:54
10/10 anonim válasza:
9. Teves! Nem adhatják el a tudta nelkül, mert elővasárlási joga van! Osztatlan közös tulajdon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!