Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanos miért mondja hogy...

Ingatlanos miért mondja hogy kinn mondjak vételárat?

Figyelt kérdés

Akad egy 2 szobás lakás, ott van a tulajdonosok, bármit kérdezhetünk, de vételi ajánlatot ne elöttük mondjuk.

Miért?

2022. máj. 8. 19:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%

Gondolom, azt a +3 milliót nem az ingatlanosnak adtad oda zsebbe (bár ennyi marhaság leírása után már azon sem csodálkoznék), hanem az eladónak.

Gondolom ezzel akartatok spórolni az illetéken, mert más értelmét nem látom annak, hogy kisebb összeg kerüljön az adásvételi szerződésbe. Az megint más kérdés, mennyi értelme van szaros 100+ ezer Forintért 3 milliót kockáztatni.

2022. máj. 9. 12:59
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

Én is azt tudom elképzelni, hogy az ingatlanos attól tart, túl alacsony lesz az ár.

Mivel ő tisztában van a korábbi ajánlatokkal, ezért annak megfelelően tudja irányítani az árat. És nyilván minél magasabb áron kel el, neki annál magasabb a jutaléka.

2022. máj. 9. 13:02
 13/22 anonim ***** válasza:
95%

Az ingatlanos letojja hogy mennyiért megy el, gyakorlatilag lényegtelen hogy 1.5 milliót , vagy 1,6 milliót kap a cég, az ő jutaléka ennek töredéke.

Az ingatlanos érdeke csupán az eladás.

Pár éve vettem egy lakást, megegyeztem az ingatlanossal, az első megtekintő voltam, az utánnam jövő vevőket már el is küldte, pedig már felcsengettek a kaputelefonon.

Az eladó részére az ajánlatomat csak két nappal később közvetítette, hogy ne tűnjön olyan gyorsnak hogy lett vevő.

2022. máj. 9. 14:27
 14/22 anonim ***** válasza:
73%
13-as,a több csak több az ingatlanosnak is! Ami egyébként még logikus: az eladó azért bízza meg az ingatlanost mert nem akar/tud részt venni a bizniszben. Az ingatlanosnak profiként kell/ene bonyolítani az ügyletet,az előzőekben megbeszéltek alapján. Ha eladnék, és ingatlanost bíznék meg, én se mennék bele az érdeklődőkkel anyagi tárgyalasba,nem hallgatnám a lehetőségeiket,sem azt,hogy milyen hibát találnak az ingatlanban.
2022. máj. 9. 14:52
 15/22 anonim ***** válasza:
77%

14-es, milyen profikről beszélsz?

Valószínűleg még nem adtál-vettél ingatlant.

Az megy ingatlanosnak, aki utál dolgozni és tanulni sem szeretett..

2022. máj. 9. 17:20
 16/22 anonim ***** válasza:
77%
14-es vagyok,olvass 15! Kell/ene,ezt írtam. Egyébként adtam el ingatlant,ingatlanos nélkül 1 hét alatt,és vettem is,az eladó részéről ingatlanos közreműködésével. Semmi bajom nem volt Vele,mindent rugalmasan intéztünk.
2022. máj. 9. 19:42
 17/22 anonim ***** válasza:
75%

#10: Az eladónak ment igen.

Nálunk az utcában tavaly adtak el egy házat. Egy 80+ éves bácsi lakott benne, ő keresett fel egy ingatlanost. Csak most tudtuk meg, hogy hogyan adta el a házat. Olyan szerződést kötött, amiben le volt előre fixálva az ár. Ez konkrétan 14 millió Forint volt. Ennyiért kellett eladnia. Az ingatlanos el is adta ennyiért, pontosabban ennyiről tudott a tulaj. Csak aztán kiderült, hogy nem 14-ért adta el, hanem 22-ért. A vevő 14-et fizetett a tulajnak, 8-at meg zsebbe az ingatlanosnak. A reális ára kb. 25 millió lett volna a háznak. Mivel ennyire nem volt képben az öreg, bukott rajta vagy 10 millát. Nem is tudtuk, hogy lehet ilyen szerződést kötni, nem gondoltuk hogy át lehet még így verni bárkit is. Aztán kiderült hogy lehet. Szerintem ilyen lehetett a kérdező esetében is.

2022. máj. 10. 00:57
 18/22 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Fel kellett volna jelenteni. Nyilvánvaló, hogy az értékbecslés nem reális.
2022. máj. 10. 07:19
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Az idős bácsinak nem volt senki segítsége a házeladásnál?
2022. máj. 10. 12:12
 20/22 anonim ***** válasza:
68%
A történetben valami nem kerek. Hogy kerültél kapcsolatba ingatlankufárral, miért nem a tulajdonost hívtad, stb. Itt valami erősen sántít a dologban a kérdező részéről.
2022. máj. 10. 15:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!