Már 10 millió forint se elég egy lakás vásárlás hitel felvételéhez?
Kb 10 millió forint esetén érdemes lakáshitelt felvenni egy párnak?
Ha jól tudom 30% önerőre hajlandó a bank hitelt adni.
Kinek mi a véleménye,inkább albèrlet (havi 150 ezer) vagy inkább ingatlan vásárlás ebben a nagy gazdasági válságban?
Nekem most a bankom 35 %-ot mondott mivel egyedülálló vagyok
ez egy 30M Ft-os lakásnál több mint 10M Ft
ezen kívül ha a bank 30M alá értékeli akkor még a különbözetet is ki kell fizetni
sajnos egyedülállóként nem könnyű...
25 %-ra számítottam , jól beneztem
Nálam 12%-al kevesebbre értékelték fel a házat, mint amibe bele kerül az építés. Ráfogták a covidra, háborúra, meg arra, hogy a ZOP hiteles házakat alapból jól leértékelik. A telket kb 40%-ra értékelték fel. Rejtély mi alapján, mivel jó helyen van és 8-9 millió felénk egy közmű nélküli telek, az enyém pedig összközműves.
Szerencsére mivel nagy önerővel rendelkezem csak 800000-el kaptam kevesebb hitelt.
,,ezen kívül ha a bank 30M alá értékeli akkor még a különbözetet is ki kell fizetni"
Ha épelméjű az eladó akkor elfogadja azt az árat, amit a bank szakavatott szemmel meghatároz és úgy adja neked a lakást.
Pesten elvileg elég 20% önerő, bár a bankok 3-5%-kal simán alacsonyabbra értekelik a lakás értékét, mint a vételár. Szóval 10 milliós önerő elég lehet egy 38-40 milliós lakáshoz. Egy 2 szobás újpesti, csepeli vagy zuglói, 15., 17. kerületi panelhez elég lehet.
Ügyvédi ktsg a vételár 1%-a szokott lenni, + banki költségek és az illeték, de azt elég csak a lakásvásárlás után kb 4-6 hónappal kezdeni fizetni 12 havi részletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!