Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Már 10 millió forint se elég...

Már 10 millió forint se elég egy lakás vásárlás hitel felvételéhez?

Figyelt kérdés

Kb 10 millió forint esetén érdemes lakáshitelt felvenni egy párnak?

Ha jól tudom 30% önerőre hajlandó a bank hitelt adni.

Kinek mi a véleménye,inkább albèrlet (havi 150 ezer) vagy inkább ingatlan vásárlás ebben a nagy gazdasági válságban?

2022. máj. 3. 10:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

sajnos kilátástalan a mai helyzet, hacsak nem örököltél valakidtől.

Ha nem ragaszkodtok BP-hez, egy vidéki nagyvárosban szerintem elérhetőbb lenne nektek.

2022. máj. 4. 11:04
 12/26 anonim ***** válasza:
71%
mondjuk bp is tele van csóróval , 200 millió hitelt veszünk fel panelhez is...
2022. máj. 4. 11:20
 13/26 anonim ***** válasza:
96%
12. Pesten is annak jó élni főleg, aki oda született és örököl(t) valamit. Ahogy írod tele van Pest csórókkal, akiknek nincs normális havi bevétele (keresnek ilyen 150-250 ezret), nincs semmi félretett pénze, de az ingatlan áremelkedések miatt van neki már egy 40-60-100 milliós ingatlana. Csak mert örökölte vagy épp 10-20-40 éve vette, amikor még könnyebb volt venni.
2022. máj. 4. 16:14
 14/26 A kérdező kommentje:

Nem is remènykedem tovább, nem szabad tovább álmodoznom róla. (Budapest Bécs környéki ingatlanról)

Stabil kapcsolatom van, de ennek ellenére ódzkodom a babaváró hiteltől.

2022. máj. 4. 19:15
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
A babaváró hitelt már csak akkor vegyétek fel, ha terhes a pár női tagja.
2022. máj. 4. 21:06
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gyűjtsetek tovább, nézzétek a hirdetéseket, mert bármikor jöhet egy jó vétel. Viszont mivel ritkák gyorsnak kell lenni! Ehhez pedig a lehető legtöbb önerő kell.

Én sajnos az enyémről lemaradtam , mert nem volt több pénzem lefizetni az ingatlanost... ez hosszú..., de 30%-al volt ár alatt hirdetve, mert árverezés közelébe került. Egy haveromnak viszont összejött hasonló vétel.

De akár ismét jöhet valami zöld hitel, vagy hasonló. De ehhez is tőke kell!

Végül építkezek 2x annyiból kb fele akkorát...

2022. máj. 4. 22:34
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
10 millió vidéken a legtöbb városban elég egy normális, használt 45-50 nm2-es lakáshoz, Pesten inkább 15-t mondanék minimálisnak. Plusz kell 2 millió egyebekre is (ügyvéd, illeték-bár azt ráérsz fél évvel később részletekben fizetni).
2022. máj. 5. 19:12
 18/26 anonim ***** válasza:
73%

"2 szobás panel lakást berlünk 150 ezerèrt. Az szerintetek sok?"

Ha a lakás értéke 30 millió, akkor sok.

Attól függ, mi minden van az árban.

Egy teljesen üres lakást béreltek, amit ti javítgattok még műszakilag is, vagy mindennel felszerelt és még az internetelőfizetés is benne van?

2022. máj. 5. 22:45
 19/26 anonim ***** válasza:
60%

"Két éve élünk Budapesten. Ez idő alatt én mèg nem láttam olcsóbban 45-50 nm-es albèrletgírdetèst frekventált kerületekben. Két szempontot néztünk mindig: legyen modern,igényes belülről (bútor nélkül) és legyen min két szoba."

2020. márc. 11-én Budapest 70%-a hazament (vidékre, külföldre) ezzel egyidőben a bérleti díjak megfeleződtek.

Még 2021 szeptemberben se tudtál ilyen lakást 120-nál többért kiadni, mert volt olcsóbb is, könnyen talált, aki keresett.

Az én bérlőm is 100 000 Ft-ot fizet, az Astoriánál, prémiumlakásban, igaz, kisebb kicsit a lakás és ő egyedül van, ezek árfaragó tényezők. És nem is sokáig marad már neki ez a díj, mert letelik az 1 év.

Az elmúlt 2 évre igen, sok a 150, hacsak nem még 2020. februárig vettétek ki, és nem volt oka az árcsökkentésnek.

Ha korábban vettétek ki, akkor oké, de ugye akkor nem 2 évről beszélünk.

2022. máj. 5. 22:50
 20/26 anonim ***** válasza:
88%

19, te mit szívtál?

[link]

Egyik legolcsóbb kerületben a legolcsóbb egy 120ért egy 25nm-es lyuk, kihajtható 50 éves kanapéval.

Jó nagy hülye vagy, ha tényleg 100ért adod ki a "prémium lakásodat". Annyiért inkább állni hagynám. Főleg a mai felújítási árakkal.

Amiről te beszélsz, azok a hirtelen leálló airbnb-k voltak, azzal a buktatóval, hogy határozatlan időre adták ki annyiért. Azaz 1-2 hónap múlva vagy eladták, vagy kiadták megint.

2022. máj. 6. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!