Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kis lakás (minigarzon) vásárlá...

Kis lakás (minigarzon) vásárlása Budapesten? Lehet egyedül lakni 15-20nm területen?

Figyelt kérdés

Szeretnék elköltözni a szüleimtől, viszont nem szeretnék elköltözni egy albérletbe, mivel azt pénzkidobásnak tartom, hogy másnak fizetek azért, hogy aztán ne legyen enyém a lakás, ezért inkább lakást vásárolnék akár még hitellel is.

Jelenleg nem áll nagy összeg rendelkezésemre, és hitellel együtt is csak egy minigarzont tudnék venni. De úgy vagyok vele, hogy ezt a hitelt max 6-7 éven belül (jobb esetben még előbb is végtörleszttessél) le tudom tudni, és aztán abból a lakásból tudnék venni egy nagyobbat vagy éppen ki tudom adni amely a következő lakásom törlesztőjének egy részét fedezné.

Ti mit gondoltok erről, szerintetek lehet lakni 15-20nm legalább 4-5 évig?

21/F

2022. ápr. 28. 22:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem vesged meg az Anett lakását?
2022. ápr. 29. 08:47
 12/22 anonim ***** válasza:
21%

Ezek hivatalosan nem is lakások, nem tudsz rá lakashitelt felvenni.

Jellemzően a belvárosban vannak ilyen kutyaólak, ha kicsit kijjebb mész kapsz ugyanezért az árért egy valódi garzonlakást (30-35 m2)

2022. ápr. 29. 08:49
 13/22 anonim ***** válasza:
31%
Majd ha a Kálvin térről mész át a Ferencziek terére az M3-as metróval, élvezd ki minden percét.Én nem tettem meg 2019 őszén, azóta is nagyon bánom.
2022. ápr. 29. 08:55
 14/22 anonim ***** válasza:
93%
Hát, 12 válaszoló, tévedsz.Nekem 19 négyzetméteres volt a lakásom anno az Andrássy úton,és lakásként volt a tulajdoni lapon és hitelt is vettem fel rá anno 1.7 millió forintot (ez 20 éve volt).Első lakásnak tökéletes volt, nagyon szerettem ott lakni, már bánom, hogy anno eladtam.(önerő volt a házunkban, amit akkor vettünk)Előny az volt, hogy 4,8m volt a belmagasság,így a szoba ami 9nm volt, majdnem full galéiás volt (rendes álló galériával), a konyha és a fürdő felett is galéria volt, az is egy külön lakrész volt.A fürdő igaz kicsi volt, de még így is elfért kényelmesen a wc, zuhanyzó és a mosógép...
2022. ápr. 29. 09:19
 15/22 anonim ***** válasza:
54%

#14: ok, valószínűleg mások az igényeink, engem mondjuk kifejezetten taszít a belváros, 1 óra biciklizés után olyan szagom van mint egy fedett gokartpályáról kisétálva, a hugy szar és hányáskiállításról nem is beszélve. Igazából csak munka miatt meg szórakozni járok oda.

inkább egy újbudai lakótelepen vettem egy lakást metró mellett, ahol csak a nappalim 22 m2 :)

Most ránéztem egy 27nm lepukkant galériázott andrássy úti lakás 40M-ért van hirdetve, felénk most ennyiért 45-50m2 lakásokat lehet látni.

2022. ápr. 29. 10:55
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is fontos megnézni a tulajdonlapot, hogy valóban lakásként szerepel e rajta az ingatlan. Ha az ügyvéd is mindent rendben talál, akkor szerintem okos ötlet.
2022. ápr. 29. 13:51
 17/22 anonim ***** válasza:
86%
15 m2 nem élhető kategória.. A 20 is nagyon szűkös, de az alatt én nem is próbálkoznék. Még az alap-bútorok sem férnének el.
2022. ápr. 29. 21:22
 18/22 anonim ***** válasza:
34%
A "kedves" kérdező kicsit kiborult priviben. Jelzem, hogy albérletben lakom, ez sem nagy, de az előző 20 m2 sem volt, szóval erről van tapasztalatom, nem a rózsadombi luxusvillákról...
2022. ápr. 29. 21:31
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
#18 Én is fura priviket kapok a kérdszőről, valamilyen Anettról hadovál.
2022. ápr. 29. 22:02
 20/22 anonim ***** válasza:
34%
Úgy látszik, a 15 m2-es "magánzárka" gondolatába is belebolondult.:) Vagy már ott van...
2022. ápr. 29. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!