Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Többet ér egy panellakás, ha...

Többet ér egy panellakás, ha ki vannak cseréltetve a régi fa ablakok?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 26. 10:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
40%
Ahogy a 10 es írta .
2022. ápr. 26. 17:31
 12/22 anonim ***** válasza:

Én hamarosan lakást keresek /még kicsit gyűjtök, de már úgy nézem a kínálatot, hogy hamarosan számítani fog/.

Amit én nézek:

1. a ház szigetelve van-e?

2. a lift/lépcsőház milyen állapotú?

ez a kettő amiatt fontos, hogy ne lepukkadt közösségbe költözzek be, így ami ezen elbukik, az nem is jut esélyhez.

Ezután jön a lakás. Az emelet, erkély, merre néz, nyilván egyéni preferencia meg a lakás fix adottsága, tehát ez meglévő lakásnál adottság.

Minden, ami ezután jön igazából csak ár kérdés. Az áramvezetékek cseréje az, ami vevőként izgat, mert azt csak teljes szétveréssel lehet csinálni. De az is főleg akkor, ha van róla rendes papír is, hogy szaki csinálta és számlával, meg leellenőrizheti a szaki, akit viszek.

A bejárati ajtó és az ablak a következő kör, de ezekért pontosan annyi felárat vagyok hajlandó fizetni, amibe nekem is kerülne.

Tehát ha te 500-ért cserélteted ki, akkor ezt az 500-at kifizetem neked, de nem fogok 6 vagy 7-et adni pluszban érte. Ezek viszonylag gyorsan cserélhető cuccok, ennyi bócorgás a szervezéssel belefér. Időben nyerhetsz egy kis versenyelőnyt, mert persze jó ablakokkal hamarabb venném meg, de a cserével meg elment valamennyi időd.

Szóval nekem vevőként az extra érték, ha újak az áramvezetékek, van fi relé, nagy a terhelhetősége az áramrendszernek.

Az összes többiért jobb esetben annyit fizetek, amennyibe került /vagy annyit sem, mert padlónál nem tudom, hogy nem valami koszos padlószőnyegre rakták le a lamináltat, a járólapot vajon jól rögzítették, a fürdőbe szinte biztos, hogy nem ilyen csempét akartam, és a konyhát is másképp akarom berendezni, szóval még le is kell majd bontanom, függetlenül attól, hogy nem szembesíthetem ezzel az eladót, hogy fel ne húzza az orrát./

2022. máj. 1. 02:48
 13/22 anonim ***** válasza:
Pedig egy vezetékcsere ára töredéke egy konyhának/fürdőszobának és sokkal de sokkal kevesebb bontással jár.
2022. máj. 1. 09:49
 14/22 anonim ***** válasza:
53%
#13: a panelban a vezetékcsere nem annyi, hogy kicseréled a csőben, mert nincs cső, be vannak vakolva a vezetékek. Ez a legnagyobb porral járó munka, minden helyiséget szét kell cseszni
2022. máj. 1. 10:28
 15/22 anonim ***** válasza:

Ahogy a #14-es írja. Egy 1,5-es, 47-48 nm-es panel áram-újravezetékezése kb 1 millió forint jelenleg Szegeden. És értelmesen csak egyszerre tudod csináltatni az egész lakásban. Az összes többi felújítást, ha szűk a keret, lehet helyiségenként. A fürdő felújítása hasonló kaliber még, de ugye az csak 1 helyiség, meg azt mindenki mást szeretne: ki kádra, ki zuhanykabinra, ki épített zuhanyzóra vágyik.Egyik ilyen mintát, másik olyan színt szeretne, szóval az vagy tetszik majd a vevőjelöltnek, vagy húzza a száját, hogy inkább hagyták volna épp csak használható állapotban és majd ő csináltatta volna a saját elképzelésére.

A villany kicseréltsége viszont fontos érték, szóval az tényleg értéknövelő, ha megvan.

2022. máj. 1. 10:52
 16/22 anonim ***** válasza:
2 panelban már megcsináltattam, és mindkettőben volt cső. Amúgy a horonyvésés szigorúan tilos panelban, mert gyengíti a statikát.
2022. máj. 1. 15:52
 17/22 A kérdező kommentje:
16, van olyan panel, ahol csövezve volt, és van olyan, ahol csak MM fal vezeték volt bevésve. Utóbbi hatalmas szívás.
2022. máj. 1. 16:23
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Ha eladásban gondolkodsz, nem ér többet, gondolj bele, ha frissen felgumiztad az amúgy tropa autódat, egy fillérrel sem kapsz többet érte, mint előtte, max. vettél az új tulajnak négy gumit és mosolyog a markába.
2022. máj. 3. 18:55
 19/22 A kérdező kommentje:

amikor az előző lakásomat eladtam, a legtöbben azt kérdezték telefonban, hogy az "ablakok cserélve lettek már?"

Szerintem többet ér úgy.

18: egy régi rozoga autónál még a tele tank is pénzt ér :D :D

2022. máj. 4. 06:40
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy többet ér. Itt 18 evesek is válaszolgatnak akik éppen megvették az első trabantjukat, de az ingatlanpiacról fogalmuk sincs.
2022. máj. 4. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!