Ilyen körülményekkel maximum mekkora összegű ingatlant vennétek?
Önerő 45 millió. Jelenleg beláthatatlan ideig csak én dolgozom, a párom nem, de van némi passzív jövedelme lakáskiadásból. A havi nettóm 1,0-1,3 millió közötti, ebből nettó 740 az alapbérem, a többi ügyeleti bér, amit szerintem hitelfelvételnél nem számolnak bele (bár ennek még nem jártam utána pontosan).
Gyermeket tervezünk, év vége felé állnánk neki a próbálkozásnak. Ha a jelenlegi helyzet marad (a páromnak nem lesz munkája), akkor valószínűleg én mennék CSED-re, utána pedig visszamennék dolgozni és a párom maradna otthon a gyerekkel.
Megmondom őszintén, ódzkodom a hitelfelvételtől, azonban azok a házak, amik minden szempontból megfelelőek lennének 60 millió Ft körül vannak, azaz 15 milliót fel kellene hozzá venni.
Ma 1%-al emelkedett a jegybanki alapkamat, azaz 5,4%. Ez azt jelenti, hogy a piaci lakáshiteleknek ~8-8,5% lesz a THMje várhatóan.
Eredetileg 0,5% volt tervezve, de nem kell aggódni, mert májusban jön a következő emelés.
Ami kifejezetten érdekes, hogy annyira hulladék állapotban van a magyar gazdaság, hogy a Ft az alapkamat emelés hatására is tovább gyengült...
Mivel Magyarország jobban teljesít, és előre megyünk nem hátra..., emiatt csak a jegybanki alapkamat növelésével tudják féken tartani az eurót.
Szóval, ha hitelt akarsz felvenni minél gyorsabban őszre simán lehet akár 10% is a THM!
Aki nem hiszi járjon utána :)
Aki a jelenlegi helyzetben hitelt vesz fel, az meg is erdemli. Nagyobb valsag lesz mint 2008-ban. Akkor is voltak emberek, akik baromi jol kerestek, aztan egyik naprol a masikra munkanelkuli lett az ember es az elhazalmasodo inflacio miatt orultek a cegek ha a maradek embereiket kifizettek, nem vettek fel ujakat.
En a helyedben a rendelkezesre allo penzbol vennek ingatlant, hitel nelkul, 5-6 millioval kevesebbert mint a kereted, hogy maradjon tartalek.
15+
És tovább gyengült a forint!!! Tegnapi középárfolyam 376 volt a emelés után, most 12:00 ás adat alapján 379,74! Ilyen nem fordult még elő az elmúlt egy évben, hogy alapkamat növelés után további gyengülés következzen be!!!
Ezek alapján kb 3 hét múlva újabb +1% várható...
A 15-ös választ leértékelők vajon álom világban élnek? Nekik azt üzenném ellenőrizzék le!
Ha esetleg nem akarsz hitelt, valamilyen szinten még meg is értem :)
Van 45 milliód, vegyél ideiglenes otthont magadnak kpból.
Amiket írtál az alapján havi 500000-et probléma nélkül félre teszel, ami évi 6 millió. 4 évi múlva eladod a most 45 milliós ingatlanodat hozzá teszed a várható +24 milliódat és átköltöztök egy valószínűleg olyan otthonba amit szeretnétek. A 45 milliós ingatlan 4 év múlva valószínűleg többet fog érni.
17: Mire gondolsz? Még vannak olcsó hitelek, pár hátig még ki lehet fogni.
De aki most kezd el tájékozódni, valóban elkéshet már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!