Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a különbség lakó ingatlan...

Mi a különbség lakó ingatlan és zárt kert között?

Figyelt kérdés

Fel tudná valaki sorolni, hogy ha veszek egy zárt kertet, amin van egy kb 50nm-es kis ház, ami lakható. Miben lesz más, mintha egy 50nm-es lakó ingatlant vennék?

Mi a különbség?

2022. ápr. 22. 20:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A zártkert mg-i terület, többnyire nem belterületen. Nem kapst rá kedvezmenyes hitelt, csokot, ilyesmit. Nincs minden közmű és csak korlátozott meretet építhetsz rá.
2022. ápr. 22. 20:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Na itt egy részletesebb leírás is

[link]

2022. ápr. 22. 20:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos helyeken, pl. Dunakanyar egyes települései, úgy változtak a szabályozások, ha valami lesz a házzal, még akkorát sem építhetsz, mint az eredeti volt.

Szóval jól meg kell nézni a helyi rendeleteket.

2022. ápr. 22. 21:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy közös van bennük, mindkettő egybeírandó! :)

Zártkerti ingatlanba van olyan település, ahol nem jelentkezhetsz be, értsd nem lehet állandó tartózkodási helyed. Valahol közös postaláda van, valahol az sincs és a leveleidet maximum a postára kérheted, ott tudod felvenni. Ahogy előttem írták ingatlanhitelt többnyire nem lehet rá felvenni, ill. különböző kedvezményektől is elesel. Szemétszállítás ált. ilyen területeken nincs, vagy van egy közös kuka (ált. olyan külterületi részen, amit sokan laknak) vagy az sincs. Közvilágítás is az esetek elsöprő többségében nincs.

Nagyjából ennyi.

Ezt mérlegelni kell, hogy neked így megfelel-e. Tudni kellene azt is, hogy művelés alól kivont vagy sem, mert ha nincs kivonva, akkor a vásárlás ideje meghosszabbodik (60 napra ki kell függeszteni). Lehet egyébként befektetés szempontjából jó vétel akkor, ha olyan területen van, ami tervben van, hogy belterületbe vonják. Én így vettem pár 100m-re belterülettől ingatlant, hogy tudtam, hogy ez egyszer belterület lesz és akkor lényegesen többet fog érni, azt azonban akkor nem sejtettem, hogy enélkül is lényegesen többet fog érni, az 5 évvel ezelőtti vételárnak most az 5-6x-osát éri jelenleg az ingatlan, de eszem ágában nincs eladni.

2022. ápr. 23. 08:12
 5/11 A kérdező kommentje:

4-es

"Tudni kellene azt is, hogy művelés alól kivont vagy sem, mert ha nincs kivonva, akkor a vásárlás ideje meghosszabbodik (60 napra ki kell függeszteni),,

- Ez az amikor elővásárlási joga van az önkormányzatnak vagy a szomszédnak stb?

2022. ápr. 25. 10:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
5: ha nincs kivonva, akkor a helyben lakó, mg-i művelést folytató bárkinek van elővásárlási joga.
2022. ápr. 25. 10:43
 7/11 A kérdező kommentje:

Ha ez szerepel a lapon:

Művelődési ág/ kivett megnevezés

Akkor kivan vonva?

2022. ápr. 25. 10:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha ki van vonva, akkor értelemszerűen már nem mg-i terület, tehát nincs kifüggesztés.

De olvasd el itt a válaszokat, egy csomó hivatkozás is volt hozzájuk:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..

2022. ápr. 25. 11:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. ápr. 25. 11:29
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezeket a kérdéseket-válaszokat is olvasd el!

[link]

2022. ápr. 25. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!