Ingatlanhirdetésben mi a különbség az udvari és a kertre néző kilátás között?
Ha bolond lennék, nem lenne mindegy h udvari vagyok v kertre néző. :)
Amúgy gondolom minden kert udvar, de nem minden udvar kert?
A kérdés megválaszolása még ingatlanosként is dilemmát okoz.
Nekem is így logikus, DE az ingatlanhirdetésekben gyakran udvari kilátás szerel, akkor is ha szépen parkosított kert van.
Én ilyenkor mindig kertre néző kilátást adok meg, hisz az a valósághű, ráadásul jobb kicsengésű.
Szóval csak szimplán nem értem miért nem figyel erre sok ingatlanos. Szóértelmezési problémáik vannak?
A Magyar Értelmező Kéziszótár alapján azt mondom, hogy a telek két részre osztható az alapján, hogy az adott részen termelnek-e valamit (zöldséget, gyümölcsöt, virágot).
Ahol terem valami, az a kert, ahol nem terem semmi, az az udvar. (Függetlenül attól, hogy egy elvadult bozótos, vagy karbantartott gyep borítja, vagy le van betonozva. Ha ott nincs termelés, az udvar.)
Akkor valószínüleg helytelenül használjuk a nyelvünket, de legalábbis nem a szótár szerint értelmezzük a szavakat.
Egy parkosított, szépen nyírt pázsitos területről a kertre asszociálok, míg az udvarról egy körfolyosós, lebetonozott hely jut az eszembe.
Az már más kérdés h a tulajdoni lapon családi házak esetében a kivett lakóház, udvar megnevezés szerepel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!