Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért mindig mindenki a...

Miért mindig mindenki a panelek élettartamával van elfogalalva?

Figyelt kérdés

Berögzült ez az 50-100 év állítólagos tervezett idő, pedig egyiknek sincs semmi baja és szigetelik le őket Európa-szerte, ami nem annak a jele, hogy ne bíznának hosszú távon bennük.

Közben sok gangos lépcsőház szakad le és roskadozik, a Kádár kockák élettartamára sem mondtak többet 60 évnél, és a legtöbbjük már 80-nál tart. Mégis veszik őket mint a cukrot és nincs olyan félelem, hogy össze fognak dőlni... A vasbeton örök, a funcionális és gépészeti avulás meg minden más épületet is érint.

Szóval van bármi reális alapja ennek a panelek esetében túl azon, hogy valakinek elhitték anno a tervezettségi időt, amit egyébként nem a statikára, hanem a másodlagos szerkezetekre jósoltak?

2022. ápr. 19. 20:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
32%

#10 Fingod az életről neked sincs, mert egy csóró szar vagy aki egy panelt is csak akkor tud majd megvenni amikor már összedől.

Én önerőből vettem lakást és csak röhögök a hozzád hasonló szánalmas kis szarokon akik ingyen várják a sültgalambot.

2022. ápr. 19. 21:21
 12/18 anonim ***** válasza:
34%
Amúgy kérdező igazi retkes proli vagy. Mindig mindenki hibás csak te nem... :D
2022. ápr. 19. 21:22
 13/18 anonim ***** válasza:
11%
Ezt a balf^szt xD
2022. ápr. 19. 21:31
 14/18 anonim ***** válasza:
4%
Azert azt hozzátenném, hogy az igazán magas panelokat sok helyen Európában vissza bontják 3-4 emeletig és felújítjak. Úgy azert valószínűleg elvan sokáig, kisebb a teher.
2022. ápr. 20. 06:16
 15/18 anonim ***** válasza:
81%
#14: nem azért bontják vissza, mert sok a teher, hanem mert most a nagy terasz a kor hóbortja.
2022. ápr. 20. 09:21
 16/18 anonim ***** válasza:
46%

a panel és a kádár kocka a mai napig szükségmegoldás. ahogy a gangos házi lakás is.

De azt be kell látni, hogy a világ mindig is úgy működött, hogy 90% szolgára/jobbágyra jutott 10% nemes vagy tulajdonos.

Most a szolgák nem az istállóban laknak, meg a cselédszobában, hanem tömbházakban.

Mindigis csak a mesterek, kereskedők, kuruzslók, stb.. (mai nevükön vállalkozók) tudtak jó módban élni a "beleszületett" nemeseken kívül. Ma sincs ez másképp.

2022. ápr. 20. 09:25
 17/18 anonim ***** válasza:
67%
Engem panelban inkább a komfort zavar. 10 évet laktam ott , többet sose. Nagyon áthallatszik az egész. Volt olyan, hogy egymásnak gratuláltak lent az emberek, hogy két szinttel feljebb mekkorát fingottak előző este, mert simán athallatszott xdd
2022. ápr. 21. 06:00
 18/18 A kérdező kommentje:
Én alagútzsalusban lakom (nem panel, de mindig oda sorolják), semmi nem hallatsizk át.
2022. ápr. 24. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!