Miért mindig mindenki a panelek élettartamával van elfogalalva?
Berögzült ez az 50-100 év állítólagos tervezett idő, pedig egyiknek sincs semmi baja és szigetelik le őket Európa-szerte, ami nem annak a jele, hogy ne bíznának hosszú távon bennük.
Közben sok gangos lépcsőház szakad le és roskadozik, a Kádár kockák élettartamára sem mondtak többet 60 évnél, és a legtöbbjük már 80-nál tart. Mégis veszik őket mint a cukrot és nincs olyan félelem, hogy össze fognak dőlni... A vasbeton örök, a funcionális és gépészeti avulás meg minden más épületet is érint.
Szóval van bármi reális alapja ennek a panelek esetében túl azon, hogy valakinek elhitték anno a tervezettségi időt, amit egyébként nem a statikára, hanem a másodlagos szerkezetekre jósoltak?
Nagyon félre lett magyarázva ez az egész!
Soha senki sem tervezte 50-100 évre ezeket, ugyanis a nagy szocializmusban ezeknek kizárólag addig a megjósolt kb. 40 évig kellett volna állniuk, amíg be nem köszönt a kommunizmus és mindenki kap egy normális méretű lakást mert mindenki egyenlő.
Azóta ezt mindenki az saját érdekei szerint csűri csavarja függően attól, hogy szereti avagy utálja a panelt.
A lényeg a városba lévő sok ember könnyebb ellenőrizhettőség volt, és az emberek gyors elhelyezése.
Kérdező, szóval te is ezzel foglalkozol....
Kádár meg akarta oldani a lakáshelyzetet, ugyanis rengetegen laktak a háború után társbérletekben, és komfort nélküli szoba-konyhás körfolyosós kinti wc-s lakásokban és azoknál egy panel előrelépést jelentett a hetvenes években.
Azt senki sem merte akkor gondolni, hogy több nemzedék is majd ezekben a betondobozokban nő fel, és majd multimilliomosnak kell lennie annak aki ilyent szeretne vásárolni magának.
"mindig mindenki"??
Hidd el, hogy aki normális lakásban vagy családi házban lakik, azoknak ez az eszébe sem jut.
Ezzel csak te foglalkozol, meg a panelos sorstársaidnak azon része amelyik szintén unatkozik mert nem tud mit kezdeni magával a 30 m2-en.
#6 neked mégis eszedbe jutott és írsz ide. Csak nem lehet jó annyira a házban, vagy nem könnyít rajtad az asszony? :)
"Normális" lakásban én is szívesen laknék, ha lenne egyedül 28 évesen 60 millóm, de sajnos nincs, és apuci sem tolja a popóm alá, ahogyan neked.
7.
Mondasz valamit!
És 28 évesen vitatkozik olyan dolgokról amikor még nem is élt, de jobban tud mindent mindenkinél.
Ő az a típus, aki "mindent láttam pedig háttal álltam".
Tudod nekem se tolta senki alám a házamat.
Van egy szó amely számodra teljesen ismeretlen és felfoghatatlan, ráadásul igen sok embernek segített már az életében az, hogy "továbbtanulás".
Van aki sír, van aki meg tovább tanult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!