Vennél ezek alapján most lakást?
A helyzetem a következő: jelenleg van 15 millió forint megtakarításom, a mai ingatlanárak miatt viszont egy tetemesebb hitelt kéne felvennem egy élhető alapterületű panelhez is, amik nincsenek is annyira jó környéken. Jelenleg budai oldalon lakom, a XI. kerületben, nagyon szeretem ezt a környéket, közel is van a munkahelyem. Budáról nem szívesen költöznék el, már csak az ingázás miatt sem, illetve amennyit fizetek albira, annyi lenne a törlesztőm is, viszont sokkal de sokkal putrisabb helyen.
Azon szerencsések közé tartozom, akinek még élnek a nagyszülei és a szülei, ráadásul egy szem gyerek vagyok, egyetlen örökösként megjelölve. Nagyszüleim budai lakását, valamint szüleim budakalászi házát is meg fogom majd örökölni. Ezek tudatában szerintetek okos döntés, ha nem vágom magam hitelbe, hanem mobilis maradok, lakom ott albérletben, ahol kényelmes, jó a környék, tekintve, hogy mire nyugdíjas korba kerülök megöröklök a mostani piaci áron számolva 160 milliós ingóságot?
Mindenképpen fektesd ingatlanba a pénzed, de nem muszáj lakásba.
Vegyél egy balatoni nyaralót, vagy valami gyógyfürdő közelit!
Esetleg a Dunakanyarban valami panorámásat.
A lényeg, hogy kisebbségtől mentes, jó helyen legyen!
Ezek értéktartóak.
Mi a Balatontól, ténylegesen a tóparttól 6 km-re vettünk 2,5 millióért 6 éve egy présházat, (vízzel, villannyal) amit nyaralónak használunk.
Mellettünk az ugyanilyen adottságokkal rendelkezőt most adták el 20 millióért. Nem beszél hülyeséget a 11-es.
11-es, tudod ugye, hogy ezek meg dragabbak is egy 11. keruleti lakasnal? Otletnek jo, ha vegtelen penzed van, de akkor a kerdes se szuletett volna meg, mert nem lenne problema 50-60 millioert lakast venni :D
Vagy vegulis nem irtad, hogy milyen messze legyen pl a balatontol a nyaralo. Ha jo 50 km-re is, akkor belefer, persze :D
Nyilván nem a közvetlen vízpari 200 millás nyaralókról beszéltem, de valóban nem írtam oda, mert evidenciának gondoltam.
De vehet egy üres üdülőtelket is, az 15 millióból kifutja és annak ugyanúgy megy fel az ára!
Ezek balatoni, kifejezetten üdülőövezeti telkek:
Nem vennék lakást, mert túl vannak árazva. Nagyon nagy felvásárlás van mindet megvesznek felénk (Győr) ami panel nyáron 21 millió volt januárban már 23 millió jelenleg meg 28 millióért árulják őket. XX kerületet nézegettem 26 milliós lakás nem kelt el most 29 millióért van fent a hirdetés.
Hamarosan ennek a drágulásnak vége lesz, mert nem lesznek hitel képes emberek én már kicsúsztam belőle, hamarosan egyre több ember nem tud majd felvenni ekkora hitelt akkor majd a lakások elindulnak lefelé.
Szerintem érdesem most állampapírba fektetni a pénz és gyűjtögetni.
Helyedben Kriptoba fekfetnék, nem magába egy egy valutàba hanem bányászati ágazatba .
10 millióval szép havi megtérülést lehet garantálni . ( én egy éve kezdtem, akkor 8 millióval, ami már meg is terült )
Irj ha kell segítség .
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!