Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennél ezek alapján most lakást?

Vennél ezek alapján most lakást?

Figyelt kérdés

A helyzetem a következő: jelenleg van 15 millió forint megtakarításom, a mai ingatlanárak miatt viszont egy tetemesebb hitelt kéne felvennem egy élhető alapterületű panelhez is, amik nincsenek is annyira jó környéken. Jelenleg budai oldalon lakom, a XI. kerületben, nagyon szeretem ezt a környéket, közel is van a munkahelyem. Budáról nem szívesen költöznék el, már csak az ingázás miatt sem, illetve amennyit fizetek albira, annyi lenne a törlesztőm is, viszont sokkal de sokkal putrisabb helyen.

Azon szerencsések közé tartozom, akinek még élnek a nagyszülei és a szülei, ráadásul egy szem gyerek vagyok, egyetlen örökösként megjelölve. Nagyszüleim budai lakását, valamint szüleim budakalászi házát is meg fogom majd örökölni. Ezek tudatában szerintetek okos döntés, ha nem vágom magam hitelbe, hanem mobilis maradok, lakom ott albérletben, ahol kényelmes, jó a környék, tekintve, hogy mire nyugdíjas korba kerülök megöröklök a mostani piaci áron számolva 160 milliós ingóságot?

2022. ápr. 11. 12:25
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy az albérlet mellett jelenleg viszonylag kényelmesen félre tudok tenni, viszont az infláció miatt félek attól, hogy hitel mellett mi várható+ ugye ha minden pénzemet berakom a lakásba, akkor nem marad semmi érdemi megtakarításom és ha beüt a xar, nem tudok mihez nyúlni.
2022. ápr. 11. 12:28
 2/17 anonim ***** válasza:
4%
Svájcban is ennyi egy drágább kertes ház.
2022. ápr. 11. 12:37
 3/17 anonim ***** válasza:
97%

Nem vennek fel pl 60 millio hitelt csak azert, hogy budan lakhassak, az egyik legdragabb keruletben. Na meg 15 milliora ennyit nem is adnanak, 40-50 millioert pedig nem szeretnek 50 negyzetmeteres panelt venni, ami meg felujitando is. Vagy nem panel, de akkor kb 30-35 negyzetmeteres lakasokat latok most ennyiert.

De ez persze en vagyok, tegy belatasod szerint, de az arak nyilvan lejjebb nem fognak menni.

2022. ápr. 11. 12:56
 4/17 A kérdező kommentje:
Igen, ez a bajom nekem is, hogy olyan helyeken kerul most 37-38 millioba egy panel, ahova nem szivesen koltoznek. Es ha belegondolok, hogy 170 ezres torlesztot fizetek es XI. kerulethez kepest joval rosszabb osszetetelu helyen lakom, vagy inkabb jo kornyeken fizetek ugyanennyit albira, amiben ha amortizalodik valami, azt a foberlo allja, akkor jobban hajlok az utobbi fele. Gyereket a kozeljovoben nem tervezek.
2022. ápr. 11. 13:04
 5/17 anonim ***** válasza:
90%

Vegyél lakást, add ki albérletbe, és a befolyó összeg fizeti a törlesztőt. (Vagy legalább a nagy részét)

Semmiképpen ne tartsd bankban a pénzed.

2022. ápr. 11. 13:13
 6/17 anonim ***** válasza:
83%
Általában azok árulnak 30M ért olyat ami ingyen se kéne aki gyorsan meg akar szabadulni tőle, mert a nagyobb ár miatt több ember látja. Így működik a kereső algoritmus
2022. ápr. 11. 14:44
 7/17 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ami most 36 milla, azok mind lelakott putrik és rá kéne költenem még legalább 5 milliót felújításra, hogy ki tudjam adni. Plusz a likvid összegemre szükségem van, hogy mobilis maradhassak, így azért venni, hogy kiadjam nem feltétlenül éri meg számomra, mert amennyi most a lakás és amennyit beleforgatok, az nagyon lassan jönne vissza. Mint pl ha lekötöm ugyanezt az összeget állampapírba és 5 év alatt hoz 5 milliót.
2022. ápr. 11. 14:53
 8/17 A kérdező kommentje:
Mármint jó lenne ez az opció, ha mondjuk 15 millióért kapnék lakást és ki tudnám adni, mert hamarabb visszahozza az árát mint egy 35+6 milliós lakás.
2022. ápr. 11. 14:54
 9/17 A kérdező kommentje:
És lehet pesszimista vagyok, de nem hiszem, hogy egy 70-es években épült panelt el fogok tudni adni 50 millióért pár éven belül.
2022. ápr. 11. 14:55
 10/17 anonim ***** válasza:
81%

Nem feltétlenül csak Budapesten lehet ingatlanba fektetni.

Én éppen az árak miatt Debrecenben vettem 2 lakást, pedig Debrecentől igen messze lakunk. (albérletben)

Az árak viszonylag elfogadhatóak, és simán hozza a “10 év alatt megduplázódik az ára” formát.

2022. ápr. 11. 15:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!