Vennél ezek alapján most lakást?
A helyzetem a következő: jelenleg van 15 millió forint megtakarításom, a mai ingatlanárak miatt viszont egy tetemesebb hitelt kéne felvennem egy élhető alapterületű panelhez is, amik nincsenek is annyira jó környéken. Jelenleg budai oldalon lakom, a XI. kerületben, nagyon szeretem ezt a környéket, közel is van a munkahelyem. Budáról nem szívesen költöznék el, már csak az ingázás miatt sem, illetve amennyit fizetek albira, annyi lenne a törlesztőm is, viszont sokkal de sokkal putrisabb helyen.
Azon szerencsések közé tartozom, akinek még élnek a nagyszülei és a szülei, ráadásul egy szem gyerek vagyok, egyetlen örökösként megjelölve. Nagyszüleim budai lakását, valamint szüleim budakalászi házát is meg fogom majd örökölni. Ezek tudatában szerintetek okos döntés, ha nem vágom magam hitelbe, hanem mobilis maradok, lakom ott albérletben, ahol kényelmes, jó a környék, tekintve, hogy mire nyugdíjas korba kerülök megöröklök a mostani piaci áron számolva 160 milliós ingóságot?
Nem vennek fel pl 60 millio hitelt csak azert, hogy budan lakhassak, az egyik legdragabb keruletben. Na meg 15 milliora ennyit nem is adnanak, 40-50 millioert pedig nem szeretnek 50 negyzetmeteres panelt venni, ami meg felujitando is. Vagy nem panel, de akkor kb 30-35 negyzetmeteres lakasokat latok most ennyiert.
De ez persze en vagyok, tegy belatasod szerint, de az arak nyilvan lejjebb nem fognak menni.
Vegyél lakást, add ki albérletbe, és a befolyó összeg fizeti a törlesztőt. (Vagy legalább a nagy részét)
Semmiképpen ne tartsd bankban a pénzed.
Nem feltétlenül csak Budapesten lehet ingatlanba fektetni.
Én éppen az árak miatt Debrecenben vettem 2 lakást, pedig Debrecentől igen messze lakunk. (albérletben)
Az árak viszonylag elfogadhatóak, és simán hozza a “10 év alatt megduplázódik az ára” formát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!