Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fiatalon gyerek nélkül saját...

Fiatalon gyerek nélkül saját lakás vásárlása hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Jelenleg párommal élek,1 éve költöztem hozzá.Neki saját háza van,hitelt fizet.En előtte kis garzon lakásban éltem ahol alacsony volt a rezsi és a lakbér.Foallasban dolgozok 2 műszakban átlag keresettel.Felvetődött bennem,hogy jó lenne egy saját lakás, ha mégsem alakulnának jól a dolgaink,nem szeretnék albérletbe menni, mert sajnos nem jönnék ki a fizetesembol.

A szüleim nem tudnak benne segíteni,én lakás takarékot fizetek havi 20 ezer forinttal sajnos elég kevés lesz oneronek ilyen ingatlanárak mellett.Csokot,babavarot nem tudok igénybe venni mert nincs még gyermekem.Es őszintén szólva már nem szívesen költöznek vissza a szüleimhez.Volt valaki itt hasonló helyzetben?

27/L

2022. ápr. 4. 20:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy nem lehet saját lakásod
2022. ápr. 17. 01:43
 22/26 anonim ***** válasza:
27%
Az atlagnak aki nem kap annak csak banaváróval vagy Csókkal jön össze
2022. ápr. 17. 08:47
 23/26 anonim ***** válasza:
70%

Sok túlóra, vagyis az összes ami van és még többet kiharcolni, azaz évi 400 óra. Rengeteg spórolás, akár másod állás vállalása, az életszínvonali igényeket lejjebb kell adni erre az időszakra.

Nekem 3,5 évre volt szükségem mire össze szedtem az önerőmet, és igen, ehhez nagyon sok mindenről le kellett mondani.

Csak a nyafogók jó része elvérzik azon a ponton, hogy túlóra vagy másod állás. Mert nekik fontosabb a szabad idejük, mint a gyűjtögetés.

A következő dolog pedig az igények lejjebb adása: ezt sem szeretik, ez lehet akár egy 400000-es telefon helyett csak 100000-est veszel, vagy éppen leszoksz a márkaboltokban történő vásárlásról és nem 30000-ért veszel farmert, hanem csak 10000-ért stb.

Én 4 éve nyaralni se voltam, mert inkább félre raktam az árát.

És igen, a gyűjtögetés idejére haza költöztem a szüleimhez, mert így megspóroltam az albérlet árát. Ezen a ponton az ego okozza a legtöbb problémát.

És most, hogy épül a ház kapom is rendesen az irigyektől a beszólásokat. Ez főleg akkor éleződött ki, mikor tervezési fázisban volt a ház és alá írtam a szerződést.

Napi szinten megkaptam:

- Miből van neked erre pénzed?

- Évekig tartó spórolás

- Úgy könnyű, ha a szüleid támogatnak!

- 0ft-ot örököltem, és senki sem támogatott, és nem is fog.

- Biztos milliókat keresel!

- Ha már 1 milliót keresnék nem túlóráznék, és nem maszekoltam volna 3 évig. (aki ezt mondta az monda az mind jóval többet keresett mint én...)

Összegezve azt mondom megérte!!!!

Szeptemberben beköltözök, egyedülállóként a saját, bár hitellel terhet házamba. Ez 4 év és ~3 hónap otthon töltött időt/spórolást/sok munkát jelent.

2022. ápr. 17. 10:47
 24/26 anonim ***** válasza:
30%

Nekem egy 14 éves nyomógombos nokiám van de így sem sikerült.

Ha ennél lejjebb adnám nem lenne telefonom.

2022. ápr. 17. 15:09
 25/26 anonim ***** válasza:
80%
Jó hát az ész sem árt.
2022. ápr. 17. 19:24
 26/26 anonim ***** válasza:
44%

Kíváncsi lennék a 23-as ellentáborából, hánynak van ingatlanja? Csak az számít bele akik, nem örököltek, nem a szülők fizették, nem szülnek/szültek 3 gyereket érte.

Ők lehetnek azok, akik sírnak-rínak, hogy nincs, de semmit nem tesznek érte.

2022. ápr. 18. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!