Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fiatalon gyerek nélkül saját...

Fiatalon gyerek nélkül saját lakás vásárlása hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Jelenleg párommal élek,1 éve költöztem hozzá.Neki saját háza van,hitelt fizet.En előtte kis garzon lakásban éltem ahol alacsony volt a rezsi és a lakbér.Foallasban dolgozok 2 műszakban átlag keresettel.Felvetődött bennem,hogy jó lenne egy saját lakás, ha mégsem alakulnának jól a dolgaink,nem szeretnék albérletbe menni, mert sajnos nem jönnék ki a fizetesembol.

A szüleim nem tudnak benne segíteni,én lakás takarékot fizetek havi 20 ezer forinttal sajnos elég kevés lesz oneronek ilyen ingatlanárak mellett.Csokot,babavarot nem tudok igénybe venni mert nincs még gyermekem.Es őszintén szólva már nem szívesen költöznek vissza a szüleimhez.Volt valaki itt hasonló helyzetben?

27/L

2022. ápr. 4. 20:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Az újonnan kötött lakástakarék sajnos már semmit nem ér, mióta pár éve elvették az állami támogatást mellőle. Azóta csak egy átverés kb. azoknak, akik ennek nem néznek utána. Az állampapírban is többet kamatozik a pénzed, mint lakástakarékban.

Nyilván ha a kérdező a sajátját 2018. október előtt kötötte, az még a jó fajta, de újat már nem éri meg kötni.

2022. ápr. 5. 16:00
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha saját lakast szeretnél jelenleg kb évi 3 milliót kell félreraknod, ha most 0 ftod van. így 5 év után megvan az önerö, 30%. Ezzel a keret kb 42-45 millió, mert be is kell fejezni egy fűtéskész ingatlant, ami kulcsra készen már 50 körül lesz.

És ekkor 35 millió hitelt kéne felvenni.

Az évi 3 millió is necces, én a 4,5 el alig bírtam tartani a lépést...😒

Tehát havi min 250000et kell félreraknod, ha ezt a jelenlegi munkádból nem tudod fedezni akkor bizony váltanod kell! Esetleg képezni magadat, ami miatt nővekedni fog a béred is.

És tudom durva, de ha egyedülállóként akarod ezt elérni, akkor ez van!

Ha panel is jó az is 25-30 felénk, tehát kell 8-10 önerő ekkor is.

2022. ápr. 5. 21:09
 13/26 anonim ***** válasza:
37%
Azert a hitellel óvatosan. Honnan tudja az ember, hogy a 20 - 30 èv alatt nem- e lesz egy olyan időszak amikor vmi gixer van ès 3ból 1 melohelynek annyi. Sokan bátrak most, èn nem mernék ennyit felvenni
2022. ápr. 5. 21:39
 14/26 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem először érdemes venni valami nagyon olcsó ingatlant. Pl.egy faluban, ahol kb.telek-árért kapsz házat. Lehetőleg olyan helyen, ahol várhatóan a közeljövőben fel fognak menni az ingatlan árak pl.falusi csok lesz elérhető vagy autópálya épül arra stb. Utána el kell adni, és az árából venni jobbat/jobb helyen.
2022. ápr. 7. 14:38
 15/26 anonim ***** válasza:
31%

10-es vagyok elnézést kérek, látom félreinformáltak.* De azért az, hogy kérdezze meg a saját lakáskasszáját a lehetőségeiről, illetve hogy olcsóbb helyre költözni is opció, azért szerintem nem 0%-os válasz.😅

*Akiket írtam ismerősöket hogy most vették fel előre a megtakarítást mondták, hogy de, van még az a fajta LTP ami a 30%-ot adja! Direkt így kérdeztem rá, mert hallottam valamit az elmúlt években, hogy ezt mintha megszűntették volna. Úgyhogy valóban van homály a fejekben, de legközelebb nem hagyom, hogy véletlenül is becsapjanak.😅

2022. ápr. 7. 14:53
 16/26 anonim ***** válasza:
55%

"Akiket írtam ismerősöket hogy most vették fel előre a megtakarítást mondták, hogy de, van még az a fajta LTP ami a 30%-ot adja! "

Tudsz erről konkrétat írni? Köszi! <3

2022. ápr. 7. 20:06
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan ennyit, hogy ezzel informáltak félre.
2022. ápr. 7. 20:11
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
17: Mármint hogy mely bankokban van ez a 30%-os lehetőség még?
2022. ápr. 7. 20:20
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

18-16-15. Sehol nincs! Mindenki aki 2018. októbere óta kötött új lakástakarékot és azt mondták neki az övére jár még állami támogatás azt átbaszták! Nem értetek a pénzügyekhez, (már ebből a kérdezősködésből is látszik), így jártatok. A pénzetek szinte nullát kamatozik. Ha ott állna a számlán akkor is ugyanannyit hozna szinte. Ha állampapírba tetted volna, akkor meg még többet is hozna.

[link]

[link]

[link]

2022. ápr. 7. 21:09
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy gyereket akartok legalább akkor a babavaró már jobb lehet mint bármilyen másik piaci hitel. Csok-ot én sem vennem fel.
2022. ápr. 9. 06:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!