Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor tűnnek el a panel házak?

Mikor tűnnek el a panel házak?

Figyelt kérdés
Eredetileg kevesebb időtartamra tervezték, és rendben, hogy még mindig állnak, de várhatóan meddig?

2022. márc. 28. 07:11
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%
#10 Így igaz. Ráadásul még felújítva szerintem élhetőbb is mit pl. egy Waterfront City "lakópark" . Új építésű házak egymástól kb. fél méterre csilliárdokért, valami borzalom.
2022. márc. 28. 15:27
 12/28 anonim ***** válasza:
85%

11: Most megnéztem ezt a lakóparkot.

Nálunk a belvárosban nincs semmi hely a panelházak között, közös a faluk, és 10-17 emeletesek. A szemközti házak között pedig kb. ugyannyi hely van, mint abban a lakóparkban.

Csak népesség kérdése, milyen sűrűn vannak a lakások egy lakónegyedben.

2022. márc. 28. 19:05
 13/28 anonim ***** válasza:
90%

#11: Ugyanez itt a XI. kerületben is...

Kondorosi "lakópark" - egymásra épített új házak. Szemben meg a lenézett lakótelepen sok-sok zöld, szabad terület, hatalmas park a házak között...

2022. márc. 28. 19:07
 14/28 anonim ***** válasza:
88%
13: Az szép lakótelep, igen.
2022. márc. 28. 19:09
 15/28 anonim ***** válasza:
82%
Kedves értetlenkedők, a panelházakra azért határoztak meg a feltalálásukkor mondjuk pl. 50 éves élettartamot, mert előtte ez a technológia nem létezett és a feltalálóinak fingjuk se volt róla, hogy valójában meddig állnak el majd az ilyen házak. Most már lehet látni így 50 év után, hogy nem 50 év az élettartamuk, hanem valószínűleg ugyanaddig képesek állni, mint egy téglaház is.
2022. márc. 29. 00:39
 16/28 anna001 válasza:
43%
Az egyik ismerősöm családjával együtt most költözött be az említett Waterfront Citybe panel programos lakótelepi lakásukból. Kb. 1 hónapja laknak ott és azt mondja, hogy ég és föld a kettő, végre nem kell a szomszédot hallgatni, amikor fürdik, főz vagy bármi mást csinál. Sokkal több helye van a bútoroknak, mert nincsenek radiátorok és a kilátás is nagyon jó. Egyszóval örül a döntésüknek.
2022. márc. 29. 08:50
 17/28 anonim ***** válasza:
58%

16. Senki nem mondta, hogy a panelnál nincs jobb. Ha adsz nekem még 20-30 milliót, én is szívesen kiköltözöm a panelból. Remélem érted már a dolgot. A célnak viszont bőven megfelel.

Ha meg valakit komolyan a szomszédok zavarnak, akkor tippek:

-költözzön zárószintre, ahol nincs felső szomszéd (a felső szomszédtól tud a legtöbb zaj átszűrődni, a többi ahhoz képest semmi

-4 emeletes és ne 10 emeletes panelba költözzön

Illetve van ismerősöm nekem is, aki újépítésű társasházban lakik. Őt is ugyanúgy szokta zavarni, ha az egyik szomszéd ordíttatja a zenét, vagy máshol a gyerekek trappolnak hangosan. Ez ellen családi házba kell költözni.

2022. márc. 29. 09:08
 18/28 anonim ***** válasza:
57%

#16: a kifogások nem a lakások minőségére vonatkoztak - persze, egyértelműen minőségibb, szebb, jobb - már csak azért is, mert újabb.

De a beépítési sűrűség embertelen!!!

2022. márc. 29. 09:14
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

#17: az Index fórumon van is egy ezzel foglalkozó topik, többszáz beírással...

[link]

Sajnos egy csomó lakóparkban kispórolják a hangszigetelést és egyéb hasznos dolgokat (az ár miatt), és van olyan, ahol még a paneleknél is rosszabb az áthallás.

2022. márc. 29. 09:15
 20/28 anonim ***** válasza:
71%
# 16. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Nem mindenkit zavar a házak közelsége de az említett "lakóparkban" illetve a többi új építésűben borzalmas a beépítési sűrűség. Még a régi lakótelepi normáknak sem felelnek meg. Lehet, hogy jó a lakás de számomra nyomasztó főleg a sötét színű homlokzat. Maga a környék is élhetetlen és még zsúfoltabb lesz ,most sem semmi. Én onnan inkább az elköltözést tervezem. Számomra még egy Kőbánya Óhegyi 4 emeletes panel is sokkal élhetőbb, csendesebb és nem utolsó sorban nyugisabb.
2022. márc. 29. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!