Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nekem is kell szerződnöm az...

Nekem is kell szerződnöm az ingatlan irodával ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Van 2 vevője aki érdeklődik az ingatlanom iránt. És mondta az ingatlanos, ha kijönnek megnézni nekem is kell szerződnöm. De miért? Nem a vevő szerződött velük? Nekem is fizetnem kellene?
2022. márc. 22. 11:39
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Ez a legocskább ingatlanos duma, hogy az ő vevői pont ilyen ingatlant keresnek.

Csak arra hajt hogy aláírd vele a szerződést.

Utánna véletlenül pont külföldön vannak a vevői ...

2022. márc. 22. 12:15
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem is kamu, engem is etettek ezzel mikor a házat hirdettem.

Az ingatlanost amúgy az eladó fizeti, amennyiben meg akarod bízni, hogy adja el az ingatlanodat.

Én azt szoktam mondani, majd ha hoz konkrét érdeklődőt, akkor keressen - ne jöjjön el csak ezt a kis megbízást aláírattatni, mert nem fogom.

2022. márc. 22. 13:22
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

2-es, ha hoz érdeklődőt, lehet hogy az is kamu.

Elhozza a kollégáját mint érdeklődő, de előtte aláiratja veled a szerződést.

2022. márc. 22. 13:29
 4/7 anonim ***** válasza:
88%
Lehet az is kamu igen, de idáig egyikkel sem jutottunk el, mert végül egy ilyen próbálkozó sem jött el személyesen.
2022. márc. 22. 13:38
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Tavaly adta el így anyám a házát, hogy egy ingatlanos cég képviselője megkereste telefonon.

Egyébként semmilyen átverés nincsen ebben, nem fognak pisztolyt a fejedhez hogy megkösd szerződést. Ha nem akarod nem kötöd meg, ilyen egyszerű.

Megmondod hogy te teszem fel 30 millióért árulod az ingatlant, ez alá nem mész árban.

A plusz költségeket (jutalék, ügyvéd) a vevő finanszírozza, neked kell a 30 millió és ennyi.

Aki meg belemegy olyanba, hogy húú hááát most megvenné az ügyfelem de csak 25 milliót adna érte stb. az vagy hülye, vagy ha belemegy akkor nagyon kell neki a pénz.

2022. márc. 22. 13:40
 6/7 NTBS ***** válasza:
Ha elakarod adni és nem akarsz bajlódni igen. De jól néz körül, mert nem mindegy mit írsz alá. Meddig él a szerződés, automatikus meghosszabbodás satöbbi.
2022. márc. 22. 14:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Semelyik ingatlanos nem fog belemenni abba, hogy hozza az érdeklődőt, amíg alá nem írod a szerződést, hiszen ha már ott van a vevő, simán megkerülhetitek vele az ingatlanost, és az neki nem üzlet.
2022. márc. 23. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!