Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek ha egy ilyen...

Mit tegyek ha egy ilyen helyzet állna elő lakásvásárlásnál?

Figyelt kérdés

Vagyok én, van egy 2 szobás óbudai lakásom. Lenne a párom, szintén egy 2 szobás lakással.

Gyereket szeretnénk ezért kellene egy 3. szoba.

Melyik lakást adnátok el? Mindkettőt? Egyiket sem? Milyen megoldás a legideálisabb ilyenkor, mit szoktak tenni a társak ilyen helyzet esetén?

2022. márc. 13. 10:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Azt is meg lehet játszani, hogy kiadjátok mindkettőt és béreltek egy harmadik, nagyobb lakást. Ha mondjuk két 50 nm-es lakásról van szó, akkor mondjuk ki tudjátok őket adni 150-ért, így összesen van 300 bevételetek. Ebből pedig béreltek mondjuk 220-ért egy 70-80 nm-es lakást, így pedig van egy lényegesen nagyobb otthonotok és még marad 80 "profit", amiből önrészt gyűjtögetve és várva egy szerencsés csillagállást előbb-utóbb vesztek egy közös, saját pecót hitelre, melynek a törlesztőére megint csak ott lesz a két lakás kiadása.

Ami probléma lehet ezzel, hogy nem biztos, hogy így jön ki a matek, pláne ha még adózni is szeretnétek (ami mondjuk nem is annyira szeretés kérdése) és a kiadás sem megy belefektetett energia és sok-sok tanulópénz nélkül. De mindenesetre el lehet rajta gondolkodni.

2022. márc. 13. 23:40
 22/30 anonim ***** válasza:
52%
Honaprol honapra eltek? Hogy akartok igy gyereket?
2022. márc. 14. 03:20
 23/30 anonim ***** válasza:

Jaj ugyan már 2 budai lakással erős túlzas azt mondani, hogy ne vállaljanak gyereket.

Az egyiket ki kell adni, maros egy rezsivel kevesebb, a főzés is olcsóbb, és jön plusz bevétel. Amíg eddig nem jutottatok el agyilag, addig ne vágjatok bele lakáseladásba.

2022. márc. 14. 09:20
 24/30 anonim válasza:
Szia! Megértelek, mert én is mindig az idősebbekhez vonzódtam. Azt is tudom, amit írtál, hogy nem minden a szexről szól. Van az a kor és tapasztalat a nőknél, amikor már elég a felelőtlen pasikból, nem hiszünk a teljes elköteleződésükben, egy bensőséges, támogató kapcsolat többet ér mint a viharos kapcsolat. Tégy belátásod szerint, és szíved szerint. Már tudod, hogy semmi nem tart örökké. Attól viszont óvnálak, hogy egyoldalú legyen ez a kapcsolat (is). Bizony előfordulhat majd, hogy kiszolgáltatottá válik és neked kell ápolni. Kész vagy e erre mint társ?
2022. márc. 14. 09:23
 25/30 anonim válasza:
24-es vagyok. ezer bocsi, többet léptettem vissza, egy másik kérdésre lenne ez a válasz, elnézést.
2022. márc. 14. 09:24
 26/30 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy fölösleges a kérdés, de mindketten hajlandóak vagytok esetleg értékesíteni a lakásotokat?Külön vagyon...Én pl ha ilyen helyzetben lennék nemigazán mennék abba bele,hogy eladjam a lakásom, a pároméba költözzek és esetleg a lakás árát a közösbe tegyem, vagy pénzbetétbe fektessem amivel veszít az értékén. Amíg kicsi a gyerek elég két szoba, azt hagynám meg amelyik központibb helyen van, gyalog elérhető minden, jó a környék. Biztos írtál már erről, nem olvastam végig a posztokat.
2022. márc. 15. 10:28
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

26# Eladni akkor van értelme, ha vesznek belőle egy másikat közösen. Egyéb esetben az ég világon semmi. Ki kell adni és kész.

Egyébként a házasság előtt szerzett vagyon mindig külön vagyon marad tök mindegy milyen formát ölt...

2022. márc. 15. 11:14
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Kiadjátok mind a kettőt, és béreltek egyet közösen. A két lakásból biztosan több jön be mint amibe nagyobb 3. kerül. A megmarad albérleti pénzt pedig félre teszitek, az majd fedezi 2 kiadott lakás karbantartását.

Mindenkinek megmarad a saját tulajdona, így ez nem okoz későbbi vitákat: "a tiedet kellett volna eladni..."

Nyugatra teljesen természetes az, hogy nem vesznek ingatlant ez emberek csak bérlik (Németország, Hollania, Anglia...).

2022. márc. 15. 11:44
 29/30 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell mindig a nyugatiakat szolgaian majmolni, de a többiben igazad van utolsó.
2022. márc. 15. 12:27
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha mind a két lakás tehermentes, akkor be tudjátok vonni fedezetként őket hitelhez, és így nem feltétlenül kell önerő. A két lakás kiadásából szép summát össze lehet szedni, ami akár a teljes törlesztőt is állhatja.
2022. márc. 16. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!