Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek ha egy ilyen...

Mit tegyek ha egy ilyen helyzet állna elő lakásvásárlásnál?

Figyelt kérdés

Vagyok én, van egy 2 szobás óbudai lakásom. Lenne a párom, szintén egy 2 szobás lakással.

Gyereket szeretnénk ezért kellene egy 3. szoba.

Melyik lakást adnátok el? Mindkettőt? Egyiket sem? Milyen megoldás a legideálisabb ilyenkor, mit szoktak tenni a társak ilyen helyzet esetén?

2022. márc. 13. 10:21
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
73%

3. lakás kéne. Így megmarad mindkettőtöké. Vagy mindkettőt eladni és venni egy 3 szobásat és egy kicsit kiadni.

Hogyan rendezitek a tulajdonjogot, ha az egyiket adjátok el? Marad vkinek saját ingatlana és az új közös lesz?

2022. márc. 13. 12:11
 12/30 A kérdező kommentje:

Hónapról hónapra élünk kedves válaszadó, de mindketten örököltünk 1-1 lakást.

Nem könnyű helyzet, mert legszívesebben egy 3-at vennék de esélytelen a mai árak mellett.

2022. márc. 13. 12:58
 13/30 anonim ***** válasza:
96%

Ha az egyikőtök lakása megy bele az új lakásba akkor ezzel arányosaan kellene megosztani a tulajdonjogokat is.

A másik lakást kiadnám az fedezné valószinűleg az új lakás törlesztőrészletét.

Azt tartanám meg amelyik jobban megfelel a komfortzónámnak, vagy esetleg sokkal jobb helyen van. Az ilyen lakás valószínűleg többet ér a másiknál ,de pont emiatt kell megtartani.

Majd előbb utóbb én is így járok , csak nekem egy új építésű családi házam van, nagyon jó helyen. Győrtől 11 km. Ettől függetlenül lehet a vegén ez lesz eladva, mert a másik féle ennél is jobb...

2022. márc. 13. 13:15
 14/30 anonim ***** válasza:
81%
Egy kétszobás lakásban 1 gyerekkel bőven el lehet lenni, úgy, hogy az egyik szoba a gyereké.Közben kiadjátok a másikat és félreteszitek a pénzt önrésznek.Mire a gyerek oviba megy(vagy nagycsoportos lesz), lesz önrészetek venni egy közös 3. lakást , és a törlesztőt lehet fizetni a lakások kiadásából.Lakást eladni badarság szerintem, ha meg lehet oldani máshogy is, egy pici kényelmetlenséggel, ha utána jobb lesz....
2022. márc. 13. 15:29
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Már most adjátok ki az egyiket, és szerezzetek tőkét amivel esetlegesen egy harmadikat meg tudtok venni egyszer.
2022. márc. 13. 15:30
 16/30 anonim ***** válasza:
51%
1 két szobás lakásban bőven elfértek 3 an.
2022. márc. 13. 16:37
 17/30 anonim ***** válasza:
38%

El kell adni az Óbudait .Vidéki városokban akár 3 is vehetsz az árán.

Vidéken is van ám élet,nem csak Pesten .

2022. márc. 13. 16:46
 18/30 anonim ***** válasza:
66%

Miért kellett lepontozni? Nem piszkálódásból kérdeztem van-e más bármi vagyonuk a lakásokon kívül, hanem hogy jobban tisztában legyünk a helyzetükkel és könnyebben válaszolhassunk.

Manapság úgy felmentek az ingatlanárak, hogy rengetegen laknak 50-80-100 milliót érő ingatlanokban, miközben a havi jövedelmük 150-300 ezer forint. Nyilván manapság már nem tudnának ennyi pénzből ilyen ingatlant venni, csak szerencsések voltak, mert vagy örökölték vagy régen vették, amikor lentebb voltak az árak. (De ezt megint nem piszkálódásbol mondom, könyörgöm nem kéne félreérteni.)

2022. márc. 13. 19:24
 19/30 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem opció egy harmadikra összespórolni 4-5 év alatt és nem akartok olcsóbb helyre költözni..., akkor marad, hogy az egyikbe költöztök, a másikat kiadjátok. És aztán az egyiket eladjátok és kipótoljátok. Hogy ez esetben a tulajdoni viszonyokat hogyan papírozzátok majd le... meg kell egyezni. Mondjuk az eladott tulaja lesz az újnak olyan értékben, amennyit az ő lakása ért (ez szerintem egyébként is így lenne, hogy a különvagyonból vásárolt ingatlan különvagyon marad, de tutibban köthettek házassági szerződést (akár később is, nem kell esküvőkor)), a maradék meg fele-fele vagy ajándékozással lehet gyereké vagy varázsolhattok valamit a haszonélvezettel. Ha netán váltok így akkor is lesz mindkettőtöknek hol lakni és remélhetőleg annyira jóban azért maradtok, hogy ne kelljen eladni a gyerek feje fölül, amiben lakik. Ha meg mégse váltok :), a plusz lakás bevétele mindig jól fog jönni, ezt biztos nem adnám fel.
2022. márc. 13. 19:35
 20/30 anonim ***** válasza:
50%

0. lépés: Ha ketten hónapról hónapra éltek, akkor el kell felejteni a gyerekvállalást.

Egyébként látatlanban nehéz. Ha nincs megtakarítás, akkor hiába adod el az egyiket, nagyobbat vagy drágábban, vagy lényegesen rosszabbat/rosszabb helyen kapsz, tehát valójában nem vagy érdemben előre.

Ha a kapcsolat stabil (feltételezzük ezt, ha már gyereket terveztek). Akkor el kell adni mindkettőt és venni egy minden téren megfelelőt és mindketten tulajdonossá válni. A maradék pénzt pedig önfejlesztésre fordítani, hogy ne hónapról hónapra éljetek

2022. márc. 13. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!