Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit fog csinálni az ingatlanos?

Mit fog csinálni az ingatlanos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném eladni a lakásom, ehhez kértem ingatlanos segítségét.

A kérdésem az lenne, hogy amikor eljön megnézni a lakást, akkor ő mennyire fog körbenézni?

Mire számítsak?

Vagy csak kérdez pár dolgot, meg készít pár fotót?

2022. márc. 10. 12:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 4-es, leírtad az egyetlen kivételt, amikor valóban érdemes lehet ingatlanost fogadni: Amikor messze élsz (pl. mint te 80 km-re) az eladni kívánt ingatlantól. Ami mondjuk az ingatlan eladások pár százalékára jellemző maximum.

Bár még ebben az esetben is nyugodtan kalkulálgathatsz, hogy egy 50 millió forintos ingatlannál tényleg megéri-e odaadni az ingatlanosnak pár milliót jutalékként, nem-e érte volna meg inkább még így is neked furikázni.

2022. márc. 10. 20:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
én olyan esetben, ha messze laknék(80km még talán belefér), megbeszélném az érdeklődőkkel, hogy heti 1x kimegyek a címre, és akkor jöjjenek(pl 4-5 órát eltöltesz ott). Akit komolyan érdekel, annak belefog férni, aki csak turistáskodni akar, az meg úgy járt.
2022. márc. 11. 07:11
 13/16 anonim ***** válasza:
87%

Én nem fizetnék ingatlanosnak 2-4%-ot. Megoldanám magam az egészet!

kb 50 milliót ér az új építésű házam, ha ezt el akarnám adni akkor 1-2 millió közötti jutalékot kéne fizetnem, egy olyan szolgáltatásért amit bármelyik értelmes ember önállóan képes megoldani.

Részletes leírás, normális külső-belső képek, alaprajz, google térképen megjelölve azt kész is. Sőt külföldi hirdetésekben láttam, hogy ott a megtekintési időpontokat is megadják, pl minden szombat 8-16.

Ha igen messze lenne akkor amit előttem írtak, én is egy napra sűríteném össze hetente a nézelődőket. És inkább mennék ilyenkor 2x200 km-et vagy többet, mint hogy kifizessem azt az 1-2 milliós összeget a semmire.

2022. márc. 11. 08:45
 14/16 anonim ***** válasza:
68%
És ami slusszpoén, az ingatlanos simán rátukmálhat egy rossz üzletre, ha valaki nagyot alkudna, neki mindegy, hogy te -2-3 milliót buksz, ő ugyan annyit kap, mint a kitűzött irányárnál kapna, tehát duplán bukta.
2022. márc. 11. 08:51
 15/16 A kérdező kommentje:
Rendben!
2022. márc. 11. 15:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha helyben adnék el ingatlant ahova ki tudok menni a nézelődökkel én is akkor biztos nem fizetnék ingatlanosnak. 4-5 szazalek az árból amit kapnak elég sok pénz. Egy panelnal is lehet 1 Misi felett.
2022. márc. 12. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!