Mit fog csinálni az ingatlanos?
Sziasztok!
Szeretném eladni a lakásom, ehhez kértem ingatlanos segítségét.
A kérdésem az lenne, hogy amikor eljön megnézni a lakást, akkor ő mennyire fog körbenézni?
Mire számítsak?
Vagy csak kérdez pár dolgot, meg készít pár fotót?
Kedves 4-es, leírtad az egyetlen kivételt, amikor valóban érdemes lehet ingatlanost fogadni: Amikor messze élsz (pl. mint te 80 km-re) az eladni kívánt ingatlantól. Ami mondjuk az ingatlan eladások pár százalékára jellemző maximum.
Bár még ebben az esetben is nyugodtan kalkulálgathatsz, hogy egy 50 millió forintos ingatlannál tényleg megéri-e odaadni az ingatlanosnak pár milliót jutalékként, nem-e érte volna meg inkább még így is neked furikázni.
Én nem fizetnék ingatlanosnak 2-4%-ot. Megoldanám magam az egészet!
kb 50 milliót ér az új építésű házam, ha ezt el akarnám adni akkor 1-2 millió közötti jutalékot kéne fizetnem, egy olyan szolgáltatásért amit bármelyik értelmes ember önállóan képes megoldani.
Részletes leírás, normális külső-belső képek, alaprajz, google térképen megjelölve azt kész is. Sőt külföldi hirdetésekben láttam, hogy ott a megtekintési időpontokat is megadják, pl minden szombat 8-16.
Ha igen messze lenne akkor amit előttem írtak, én is egy napra sűríteném össze hetente a nézelődőket. És inkább mennék ilyenkor 2x200 km-et vagy többet, mint hogy kifizessem azt az 1-2 milliós összeget a semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!