Mit fog csinálni az ingatlanos?
Sziasztok!
Szeretném eladni a lakásom, ehhez kértem ingatlanos segítségét.
A kérdésem az lenne, hogy amikor eljön megnézni a lakást, akkor ő mennyire fog körbenézni?
Mire számítsak?
Vagy csak kérdez pár dolgot, meg készít pár fotót?
Csinál pár képet a mobiltelefonnal, utánna éléd dugja a szerződést, hogy miha írd alá.
És ez a lényeg, utánna semmit t nem fog csinálni.
Nálam sajnos volt két ingatlanosnak is szerződése, és én adtam el a lakást szerencsére.
Soha többet nem álok szoba velük.
2 hete fogadtam ingatlanost, mert meguntam az állandó lakás turistákat akiknek eszük ágában nem volt megvenni a házat. Neten hirdettem előtte jó pár hónapig de egy komoly vevő nem jelentkezett rá, csak hitegettek hogy ekkor meg akkor majd hívnak, az időmet és pénzemet rabolták (80km oda vissza minden "érdeklődőnél")
Felhívtam, eljött az ingatlanos srác a házhoz, átbeszéltük a szerződéi feltételeket, körbejártuk kívül-belül a házat, csinált pár képet majd elköszöntünk. Otthon átolvastam a szerződést, felhívtam és mondtam neki hogy ok vágjunk bele.
Az Ő javaslatára csak 1 hónap kizárólagos szerződést kötöttem vele. A 3,5%-os jutalékát hozzáadtuk pluszban (ez volt az egyik feltételem) az eredetei általam megítélt vételárhoz.
Vannak kapcsolatai, így azt mondta először körbe érdeklődik, addig nem hirdetik meg online.
3 nap múlva telefonált, hogy van vevő aki kifizeti a vételárat alku nélkül.
Előszerződést megkötöttük, ügyvéd előtt letétbe helyeztek 10 millió forintot (foglalót) a végleges szerződést jövőhéten kötjük, akkor utalják a teljes összeget.
Nálam így zajlott (zajlik).
Annyi hogy azért ha megy az ingatlanos akkor nem árt kicsit összepakolni a házban, hogy normális képeket tudjon csinálni.
Egyébként pedig nem értem minek kellene 1 milliós fényképezőgép, mikor egy 100 ezer forintos valamire való mobillal is gyönyörű képeket lehet készíteni...
Köszönöm a válaszokat!
Hármas válaszoló, milyen több millió forintra gondolsz, amit kidobok az ablakon??
#7 nem tudom miért hiszed (hiszitek) azt, hogy egy ilyen egyébként is alullátogatott oldalon bármilyen ingatlanos is arra kényszerülne, hogy itt hirdesse magát?
Ha ebből a kategóriából kellene megélnie az ingatlanosoknak, akkor már rég csődbe ment volna az összes :D
(4-es voltam)
Nem igazán értem ebben az estben mért bújja mindenki a fórumokat, meg a facebookot, esetleg itt van, mikor már megtörtént a kapcsolatfelvétel...
Mennyivel egyszerűbb elméleteket gyártatni, és ismeretlen emberek, ismeretlen gyakorlattal és végzettséggel rendelkezőktől várni, hogy megmondják a tutit. Ahelyett, hogy felemelné a kérdező a telefont és felhívná az ingatlanost... ráadásul 5 perc alatt letudja, és még konkrét válaszokat is fog kapni.
Más lenne a helyzet, ha még a kérdező nem keresett volna ingatlanost és ötleteket vár...
1. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!