Hogyan fogok lakást/házag venni ?
Sziasztok.
25 éves vagyok, egyedülálló, Mo. Nyugati felében élek.
Keresek nettó 250e ft-ot. Egy lakás ára, amire költeni kell 20millió forintnál kezdődik.
Nem jár a 25 év alatti adó kedvezmémy, a csok, a babaváró ugye nem játszik.
Hogy a fenébe fogok tudni egy saját lakást venni ?
Jelenleg otthon lakom, a család nem tud segíteni sajnos.
Egyszerűen nincs semmi ötletem.
Nektek, bármi tipp, tanács?
Köszönöm.
27:
Az ostoba az te vagy, mivel senki nem állította, hogy ilyen ütemben fog növekedni. Implikáció, ha ilyen ütemben növekszik, akkor. Ha alig növekszi, nem növekszik vagy esik, az más kamatkörnyezetet feltételez, akkor viszont olcsó hitel nem lesz. Aki keveset keres és egyedül akar lakást venni, az így is, úgy is fut a helyzet után, mert vagy önerőből kell egyre több, vagy a kamatemelkedések miatt magasabb lesz a törlesztő.
Hát ezzel a bevétellel, egyedül szerintem sehogy.
Bevételt kell növelni, vagy párt találni, vagy mind a kettő.
A szomorú valóság, hogy el kell engedni, hogy mindenki elmegy dolgozni, és lesz saját ingatlanja. Ez már nem játszik, egyre nyugatiasabb a helyzet itthon, ott meg aztán pláne alig gondolkoznak az emberek sajátba olyan kevés az esély.
Itthon meg komoly szinten egyre kevesebb. Pláne egyedül, pláne gyenge fizuval.
Egyetlen esélyed az lehet ezen feltételek mellett, ha valami komoly közbejön az ingatlanpiacon, mint ahogy a részvény piacon is közbejött az omikron óta.
De ez sajnos a töretlen és rekord magas ingatlan biznisz mellett plusz a folyamatos áremelkedés, nagyon halvány.
Ha én leírom, hogy 5jegyű jövedelem mellett hogyan vettem több ingatlant, vagy más hogy szerzett a semmiből heti pár óra munkával 3 év alatt egy 90 milliósat, akkor azt az infót mért nem tudja más hasznosítani? Váltig ismételgetik, hogy azt nem lehet, és a tudásátadást attól, aki megcsinálta, lepontozzák.
Érdekesen működik egyeseknek az agya.
Olyat is hallottam, hogy ha a földön hever egy 20 000-res, a legtöbben átlépik és nem veszik fel.
Köszi mindenkinek ismét.
Hát az építőipari árak megint emelkednek az ukrán helyzet miatt sajnos.
Majd lesz valahogy, sajnos nem jók a kilátások.
Hasonló cipőben járok, én falun lakom.
10 év alatt tudtam összerakni 13 millió forintot, de közben folyamatosan olyan munkahelyeket kerestem, ahol több fizetést adtak és jól mutattak az önéletrajzban. Közben levelezőn megcsináltam egy mesterszakot és tanfolyamokra is jártam. Ez mellett a szülők is segítettek, nélkülük sokkal nehezebb lett volna. Családi háttér nélkül, amit előttem írt egy válaszoló, hogy 5 számjegyű fizetésből vett több ingatlant, ez max a '80-as években lehetett, nem mostanában. 2012-ben az első munkahelyemen 70 ezres nettó fizetéssel kezdtem. Alig vártam fél évre rá, hogy új munkahelyem legyen, ahol már kemény 120-at adtak.
Az autó nekem is viszi a pénzt. Tankolás, biztosítás, műszaki, szerelés, stb. Ha meg tudod oldani a tömegközlekedést és hajlandó vagy lemondani a kényelemről, azzal milliókat spórolhatsz. Ráadásul ez egy 20 éves autó, de hol ez a baj vele, hol az, pedig csak 5 litert benzint kér 100-on.
Jövőre jár le a 10 éves Fundamenta lakáskassza szerződésem, addig vennem kell valamit. Félek a háborús helyzettől, hogy felveszem a hitelt, aztán bedől a forint. Vagy átb*sz valamelyik eladó, mert ez itthon divat. Vagy nem hozok jó anyagi döntést és később megbánom. Nem egyszerű.
Hasonló helyzetben vagyok mint te kérdező még a lakóhely is stimmel csak annyi hogy én 28 vagyok. Hát megmondom őszintén sehogy sem menne ez a dolog egyedül.
Annyi hogy nekem már van egy öt éves kapcsolatom és szeretnénk családot. Így is nehéz hogy ketten vagyunk. Nyilván addig míg nem egy hely ahová lehet addig nem..Párom kint dolgozik de így is kell hitel. Nagy különbség hogy a hitelt kint veszi fel. Ezerszer jobbak a hitel felvételi konstrukciók. Sajnos tényleg elkeserítő a helyzet.
Szerintem sokan bevállalnak úgy házasságot gyereket hogy nem feltétlenül úgy álltak hozzá hogy márpedig nekik tényleg kell. Sokan szerintem azt látják benne hogy így legalább lesz hol lakniuk. Szerintem ez vissza fog ütni.
Nagyon nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!