Hogyan fogok lakást/házag venni ?
Sziasztok.
25 éves vagyok, egyedülálló, Mo. Nyugati felében élek.
Keresek nettó 250e ft-ot. Egy lakás ára, amire költeni kell 20millió forintnál kezdődik.
Nem jár a 25 év alatti adó kedvezmémy, a csok, a babaváró ugye nem játszik.
Hogy a fenébe fogok tudni egy saját lakást venni ?
Jelenleg otthon lakom, a család nem tud segíteni sajnos.
Egyszerűen nincs semmi ötletem.
Nektek, bármi tipp, tanács?
Köszönöm.
Ha otthon laksz, akkor félreteszel havi 200 ezret, az egy év alatt 2,5 millió.
2 év alatt megvan az önrész.
Így.
2-es igy van. En ha otthon laknek, akkor is magamnak fizetnem a telefonszamlam, a Netflixet, az HBO Got, a ruhazkodast meg a szorakozast es lehet a kaja egy reszet is, es beleszallnek a rezsibe.
Kerdezo, en ugyanebben a cipoben jarok, bar tobbet keresek mint te, de alberletben lakom. En ezt mar elengedtem, majd lesz valahogy. A mostani tortenesek meg ravilagitottak arra, hogy az ember eveken at fizeti meg epitgeti a lakasat, aztan egyszer csak menekulni kell es hosszu evek munkaja valik a fold martalekava egy perc alatt.
2: Akkor 3 év alatt teszi félre.
Én egyedül lakom, 80 000/hó, amit elköltök magamra és a lakásra.
A birka gondolom még egy fillért sem tett félre csak nyivakol és birkázik másokat.
Akkor bulizz, lehet anyu nyakán is élni!
Köszi.
Mindent magamnak fizetek. A rezsibe igen, de a kajába nem szállok be. Fizetek lakástakarékot, havi 30e ft-al, a rezsibe szintén 30e ft-al szállok be, benzinre elmegy havi 20e ft. Egyé kiadások ( mert pl. nem mindig eszek itthon, munkába is ennem kell, vagy van hogy nincs idő főzni ) kb 30-40e ft. Így marad kb. Marad kb. 110-130e. Nem szórakoztam, nem votlak váratlan kiadások, nem vásároltam ruhákat. Nehéz így.
Ez így van, de költöznék el otthonrról. Itt vagyok már 25 éves, szerintem ideje lenne. Albérlet árak erre felé 100+ rezsinél kezdődnek.
Másodállást is szeretnék vállalni, de nem tudom, hogyan kezdjek neki a keresésnek. Munkám miatt olyan lenne ideális, aminek a munkaideje rugalmas. megmondom, hogy ezeken a napokon tudok menni és akkor megyek. Nem tudom, mi lenne alkalmas.
Kezdetnek jó, ha azt a megmaradt 130-at is befekteted.
3 év alatt megvan az önerőd.
Eddig is már tettél félre, már van is megtakarításod, akkor valóban lehet, hogy már csak 2 év.
Mennyi ott egy 18-30 nm-es lakóingatlan?
Ha kocsid van, akkor nem lesz lakásod.
Egy autó úgy hogy nem mentél vele, elvisz havi 50 ezret .
Vagy lemondasz dolgokról és félreteszel, vagy nem lesz lakásod.
"Egy lakás ára, amire költeni kell 20millió forintnál kezdődik."
Nincs olyan, hogy "egy lakás".
Itt Pesten van lakás 14 M-ért is és 400 M-ért is.
Neked egy egy fős kezdőlakás/házikó kell a lehető legrövidebb távú hitellel.
És amit a 8-as mond, az úgy van.
Ha lakás kell, akkor evés, rezsi mellett csak arra kell gyúrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!