Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ház vásárlása?hitel?

Ház vásárlása?hitel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nézegettem házakat és 45millió alatt nem is találatam normális környéken.Szeretnék majd egyszer a párommal lakást venni.Néztem otp lakáshitel kalkulátorral havi 300ezert ft kéne befizetni 30milló ft-ra és abból még házat se vettem.És gondolom + önerő.

Ne nézzetek naiv kis hülyének de hogy tudnak az emberek így lakást venni?Ilyen jól keresnek.Nincsenek millióim félre téve,nem tudnánk havi 300eft kifizetni,így sose tudok lakást venni?Vagy van más hitel felvétel amiből házat lehet venni?

2022. márc. 4. 14:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Valamit félrenéztél, 700 000 Ft fizetésre adnak csak 300 000-es havi részletlehetőséget...

Kb. 45%-a lehet a törlesztő a jövedelmednek.

Nem szoktak 30 millió hitelt felvenni, jellemzően kevesebbet.

2022. márc. 4. 14:21
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj 45 milliós lakást venni. Bár a 30 milliós hitel mellé ugye legalább 10 millió az önrészetek eleve.

Egyébként meg vagy a keretet növelitek, vagy az igényeket csökkentitek. Ez van.

Lehet felvenni csokot, babavárót, akármit.

Van aki örökli a tőkét. Van aki jobban keres nálatok. Mást a szülei pénzelnek. Más meg olcsóbb lakást se tud sose venni. Ilyen ez.

2022. márc. 4. 15:39
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

1. Valamilyen IT-s szakot végzel egyetemen (info, mérnökinfó, villamosmérnök, stb), amivel alkalmazottként huszonévesen is fogsz tudni keresni mai szinten nettó 4-5-600 ezer körül. Vagy ha nem érzed magad értelmiséginek, akkor nemzetközi kamionos vagy valamilyen egyéni vállalkozó szaki is lehetsz, ezekkel is lehet hasonlóan keresni.

2. Ha van párod az annyival jobb, mert akkor nem muszáj az előző pontot megvalósítani, de azért ne is mindketten a legrosszabbul fizetettebb szakmákban legyetek. Ha már ketten vagytok akkor lehetnek közepes fizetést adó munkáitok is és ha együtt kerestek 500-600-at már az is valami, ennyiből lehet félretenni.

3. Kimész külföldre nyugatra tőkét gyűjteni és ezerrel spórolni, hogy 3-5-10 év kuporgatás után meglegyen egy magyar lakás ára.

4. Örökölsz valamilyen családtagod halála után.

5. Családtagod halála nélkül támogatást kapsz lakáshoz a családodtól.

6. Hitelt veszel fel.

7. Bevállalsz 2-3 gyereket a pároddal a sok különböző kedvezmény miatt.

+1: A fentiek különböző kombinációi, hiszen a fentiek közül egyszerre egynél többet is alkalmaznak a legtöbben.

2022. márc. 4. 20:30
 4/12 anonim ***** válasza:
3: Azért az 1. pontod..:) Vagy IT, vagy nem vagy értelmiségi??..:)) XD
2022. márc. 5. 04:24
 5/12 anonim ***** válasza:
4. Nyilván nem. Az az a szakma, ami értelmiségi és már huszonévesen fél milliót-milliót lehet vele keresni alkalmazottként nettóban. Aztán írtam, hogyha nem érzi magát valaki olyan intelligensnek, hogy megtanulja az IT-s dolgokat, akkor az értelmiségi területen kívül is vannak hasonló szakmák, amikkel hasonlóan jól lehet keresni. Nemzetközi fuvarozó, vagy valamilyen szaki (asztalos, burkoló, szobafestő, stb) egyéni vállalkozóként.
2022. márc. 5. 06:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy csináltuk, hogy lentebb adtunk az igényekből.

Igen, tökre szerettem volna egy 45-50 milliós 3 szobás házat, de ez nem volt reális terv kezdetnek. Így a szüleim példáját követtük. Tavaly vettünk egy aranyos 2 szobás lakást (29 millió), mert ennyi fért bele elsőnek. Mi 4 évig gyűjtöttünk rá. Ezalatt alacsonyan tartottuk a kiadásainkat (elmaradtak a külföldi nyaralások, éttermezések), és folyamatosan növeltük a bevételeinket (cég váltás, kurzusok, túlóra). Így egyre többet tettünk félre. És most a törlesztőbe sem szakadunk bele, mert nem minimál önerőre alapoztunk.

A cél, hogy 8-10 év múlva már egy kényelmesebb házban legyünk. De valószínűleg még az sem a végleges házunk lesz :D

Nekem a szüleim is ezt járták végig, így én nem éreztem azt a késztetést, hogy "elsőre megérdemlem a végeleges házamat."

2022. márc. 5. 20:00
 7/12 A kérdező kommentje:

Hát igazság szerint nekem az igényeim nagyon alacsonyak.Nyaralni nem szoktunk max 3 napot a balatonon nem járunk sehova és igazából csak kajára költünk meg ugye a számlákra.Most született gyermekünk és igazából 2szobás lakások is 45milló felett vannak ahol néztem.

Félre tenni így se nagyon tudunk

2022. márc. 6. 13:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Akkor rosszul állítod be a keresőt.

Hol akarsz venni?

Most hol laktok, béreltek lakást?

2022. márc. 6. 17:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Elküldöd a találati halmazt?
2022. márc. 6. 17:28
 10/12 A kérdező kommentje:
Jó fogáson,duna house és otp ingatlannál néztem 18.kerületbe és környékén.
2022. márc. 7. 03:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!