Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van benne alku vagy engedjük...

Van benne alku vagy engedjük el? Részletek alább

Figyelt kérdés

Találtunk egy lakást, amit szeretnénk megvenni. Pár napos hirdetés után tekintettük meg mi is. Akkorra már volt több! ajánlatuk a meghirdetett árért. Azt mondták, hogy másnapra mi is tegyünk ajánlatot. Tettünk, de jó pár százalékkal kevesebbet, de azt mondták, hogy a legnagyobb árt ajánlónak adják el és felírják a mi ajánlatunkat, majd azt mondták, hogy várnak még 5 napot.

Szerintetek 1-2% alku legyen a következő ajánlatunk, vagy adjuk meg az árat? Hogy húzzam ki alóla a licitálásra felhívó hozzáállást? Megtudnánk adni a teljes árat, de nem tudjuk, hogy kamuzik-e.

2022. márc. 4. 11:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
78%
Csak azt tudom mondani, hogy én mit csinálnék: várnék. Nekem gyanús lenne, hogy pár nap alatt több ajánlatot kaptak állítólag. Ha csak nem valami nagyon jó hely nagyon jó áron, de manapság olyan nem nagyon van.
2022. márc. 4. 11:20
 2/19 anonim ***** válasza:
94%

Ha jó az ingatlan és jó helyen van, akkor felfelé is mehet az ár.

Ugyan nem mondtad hogy város vagy falu, nem mindegy...

2022. márc. 4. 11:24
 3/19 A kérdező kommentje:

1: Nagyon jó hely számunkra is elérhető áron, nagyon passzoló lakás

2: Főváros

2022. márc. 4. 11:26
 4/19 anonim ***** válasza:
90%
Így a leírtak alapján nem túl korrektek, szerintem csak ezzel a pszichológiai trükkel akarják kihúzni belőled a lehető legtöbb pénzt. Ha több ajánlat lenne, akkor azt is mérlegelnék, hogy ki hiteles, ki készpénzes, stb., nem csak felírnának számokat a lapra. Igatlanosoknál is megfigyeltem egyébként, hogy mindig pont akkor van egy másik komoly érdeklődő, amikor te hezitálsz a vételi ajánlaton, pedig amúgy lehet, hogy féléve meg se nézte senki a lakást... Amúgy annyit ajánlj, amennyit szerinted - a összegyűjtött piaci tapasztalatok és megérzések alapján - megér a lakás. Ha ez annyi, mint a hirdetési ár, akkor annyit ajánlj, ha kevesebb, akkor pedig alkudj. Szerintem licitálásba ne menj bele, ne hagyd, hogy az érzelmeid alapján piaci ár felett sózzák rád az ingatlant (már pedig miért hirdetnék meg piaci ár ALATT a pecót?)!
2022. márc. 4. 12:07
 5/19 anonim ***** válasza:
93%

Vagy csak a szokásos ingatlanos kamu, h ne érezd magad nyeregbe.

Az összes inhatlanos egy patkány élősködő féreg, azt se hidd el amit kérdez…

Amúgy ha életed ingatlana akkor menj bele. Ha lesz másik típus, akkor én megmondanám h ennyi az ajánlatom, ha 1000 érdeklődő van még adja el nekik…. Aztàn a reakcióból úgyis látod kamuzott-e…

Amikor én vettem ott is eljátszották ezt, hogy hajjaj van már 58 érdeklődő, aztán amikor vétel lett belole kiesett a témából a szarházi ingatlanos, a tulaj elmondta h tudtàval én voltam az elso, és örül h az elso erdeklodo el is viszi…..

Az a büdös patkány meg ott hazudozta, hogy százával jönnek az érdeklődők…

És így is alkudtam -1.250.000-et…..

2022. márc. 4. 12:13
 6/19 A kérdező kommentje:

Mérlegeltek (magánszemély), mert valaki egy hónapos kiköltözési időt ajánlott nekik.

Én megadnám az árát, de pár havi tartalékunkon túl mindent elvisz kb., de ha kamu és sokkal többért hozzuk el, mint amennyiért lehetne az sem jó, de az sem jó, ha nem a miénk lesz a legjobb ajánlat és nem tudjuk megvenni.

5: Tetszik ez az ennyi ajánlatom, ha nem jó adja el nekik szöveg. :)

2022. márc. 4. 12:29
 7/19 anonim ***** válasza:
88%

Amúgy ez hányadik ingatlan, amit megnéztél? Ha már sokadik, akkor azért már lehet egy sejtésed, hogy nagyjából mennyit ér. Ha még csak az 1-2., akkor pedig megnyugtatlak, soha vissza nem térő alkalom nincs a piacon, mindig van ugyanolyan, vagy jobb (még mostanában is igaz ez), nem szabad belezúgni az első lakásba. Szóval sokkal többet ne adjál érte, mint amit reálisan ér.

Próbálj hideg fejjel kalkulálni, matekozni, gyűjts néhány referencia hirdetést és ahogy az 5-ös is írta, adj egy határozott ajánlatot, amit vagy elfogadnak, vagy nem.

2022. márc. 4. 12:51
 8/19 anonim ***** válasza:
86%
Ja és te is kamuzhatsz, hogy van olyan lakás, amit ennyiért eladnának és az ezért-meg-azért jobb, de te még is ezt választanád, ha eladnák neked x összegért.
2022. márc. 4. 12:54
 9/19 anonim ***** válasza:
81%

Én még a megadott időponti napon is visszanéznék.

Ha a leendő vásárló meg nem foglalta le,akkor mondja ennyit te is magadnál ,kicsit igérj rá. Mindig a pénz beszél,főleg ha azonnali fizető is lennél.

Mindjárt megtudod mi az igazság.De akkor te sem halogasd a foglalót.

2022. márc. 4. 13:54
 10/19 A kérdező kommentje:
7: 20 fölötti, tudjuk kb. mennyi az ára, anyós persze mindig keresztbe tesz, hogy nem annyi az, ezért sincs még lakásunk XD. Ilyen lakást kb. fél éve néztünk, fél év múlva már nem akarunk még mindig keresni, most már tudom a tennivalónk!
2022. márc. 4. 13:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!