Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van benne alku vagy engedjük...

Van benne alku vagy engedjük el? Részletek alább

Figyelt kérdés

Találtunk egy lakást, amit szeretnénk megvenni. Pár napos hirdetés után tekintettük meg mi is. Akkorra már volt több! ajánlatuk a meghirdetett árért. Azt mondták, hogy másnapra mi is tegyünk ajánlatot. Tettünk, de jó pár százalékkal kevesebbet, de azt mondták, hogy a legnagyobb árt ajánlónak adják el és felírják a mi ajánlatunkat, majd azt mondták, hogy várnak még 5 napot.

Szerintetek 1-2% alku legyen a következő ajánlatunk, vagy adjuk meg az árat? Hogy húzzam ki alóla a licitálásra felhívó hozzáállást? Megtudnánk adni a teljes árat, de nem tudjuk, hogy kamuzik-e.

2022. márc. 4. 11:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
3: Akkor mért nem ajánlottad meg a hirdetési árat? És akkor nem lenne ez a hercehurca se és kockázat se.
2022. márc. 4. 14:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Különben az ajánlat nem az összegből áll, hanem a többi fizetési kondíciódból is: Rendelkezésedre áll-e az összeg, mikor tudod kifizetni és lebonyolítani az egészet, hozzájuk tudsz-e alkalmazkodni, hogy akkor vedd birtokba, mikorra ők már kényelmesen kiköltöztek. Ezt sem kell elhallgatni, főleg ha előnyös neki a többiekkel szemben.
2022. márc. 4. 14:06
 13/19 A kérdező kommentje:
11: Mert van máshonnan is infó, de az éles helyzetben csak mankó volt.
2022. márc. 4. 15:54
 14/19 A kérdező kommentje:
Hát srácok kiderült fölé is mentem volna az irányárnak, de még onnan 1,5 millás ajánlatuk van felfelé és szerintem még nem az a vége.
2022. márc. 4. 20:12
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
Most keresleti piac van, vagyis sokkal többen vennének lakást, mint ahányan eladnának. Ilyenkor egy vevő alkupozíciója sokkal rosszabb. Nem mindig ez a helyzet, de simán előfordulhat hogy nemhogy az irányárat meg kell adni (vagyis nincs alku), hanem még fölé is mennek az emberek, mert valóban több licitáló van. Én sem csipázom ezt, de ez a helyzet sajna.
2022. márc. 4. 20:34
 16/19 anonim ***** válasza:
Hát nagyon sajnálom. Én is most adtam és vettem is. Elég sok lakást megnéztünk, nem egy iránt komolyan érdeklődtünk is, de licitálással egyszer sem találkoztam, pedig nagyon ijesztgettek vele, inkább csak az volt a jellemző, hogy 1-2 héten belül elvitték őket, szóval gyorsan kellett cselekedni. Végül amit megvettünk ott is tudtam alkudni (pedig kelendő lakástípus és környék), na meg nálam is alkudtak (mindkét esetben 2 % körül). Egyedül olyannal találkoztam, hogy a hirdető 3 nap hirdetés után jelezte mindenkinek, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel újra gondolta az irányárat és megemelte egy laza 10 misivel, ami a konkrét lakás esetében kb. 20 %-os emelés volt! Na de az a hirdetés azóta is fent van, 1,5 hónap után is.
2022. márc. 4. 23:32
 17/19 anonim ***** válasza:
64%

Én nem értem, milyen szitu az, amiben TÖBBSZÖR kell ajánlatot tenni, így, hogy nem együtt vagytok ott egy helyen a versenytársakkal licitre, komolytalan.

Szerintem nem valós ez a dolog.

Ha egyszer egyértelműen kifejezted, hogy pl. márc. 10-én 9:30-kor itt és itt vár az ügyvédem és szerződhetünk 24,9 millió Ft-ra 10% foglalóval, és 30 napon belül leteszem a teljes vételárat, akkor nincs más teendőd, mint várni.

Ha viszont ilyet eddig nem cselekedtél, akkor nem adtál egyértelmű ajánlatot.

Akár SMS-ben, akár e-mail-ben, akár személyesen ÍRÁSBAN megteheted még.

2022. márc. 5. 04:20
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem engedd el.

Két eset lehetséges:

1: Az ingatlan nem ér többet, csak tárgyalási játszmát folytatnak veletek, ebben az esetben ha belementek többet fogtok fizetni az ingatlanért, mint amennyit ér.

2: Az ingatlanra azért figyeltetek fel, azért fér bele a büdzsétekbe és azért akartok rá ajánlatot tenni, mert tényleg relatív jó ingatlan/jó áron. Ugyanakkor ez az az ár, ami már most is pont belefér a büdzsétekbe. Ha ez az ingatlan tényleg ár alatt van, akkor meg azért nem érdemes belemenni árháborúba, mert akinek kicsit nagyobb a büdzséje az fogja megvenni, reális áron. Itt sem járhattok jól.

Engedd el. Nekem is volt, hogy rákínáltam a kikiáltási árra párszázezret és mégsem lett az enyém.

2022. márc. 7. 08:17
 19/19 A kérdező kommentje:
18: Elengedtük, aztán legfeljebb visszahív :D
2022. márc. 7. 09:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!