Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Most állok lakás vásárlás...

Most állok lakás vásárlás előtt! Elég jó árba van az átlaghoz képest bérházról van szó de földszinten?!

Figyelt kérdés
Ismerős azt mondta földszintit ne vegyek mert nehéz befűteni télen? És nehezen tudom majd eladni később?! A pozitívum az hogy öreg,nyugdíjasnak eltudom adni mert nem kell lépcsőzni? Szóval a földszinti lakásokat nehezebben veszik tényleg?

2022. febr. 19. 09:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
63%

A földszinti lakások csak akkor nehezebben eladhatók ha a házban lift van. (a lift költségeit fizetni kell de nem használod)

Ha nincs a házban lift, akkor a földszint előny és ez az árban is megmutatkozik.

2022. febr. 19. 09:24
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem előny, sosem vennék földszinti lakást, hideg, belátnak, minden zaj behallatszik, felső szomszéd is van. Nem csak az idősek veszik, nekem munkatársam lusta kövér, ő is ilyet keresett, hogy ne kelljen lépcsőznie se
2022. febr. 19. 09:35
 3/19 A kérdező kommentje:
Árban? Mármint drágább?
2022. febr. 19. 09:35
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

En eltem foldszintiben, nekem annyira nem jott be, bar nyilvan ez csak egy lakas volt, a tobbi nem tudom milyen lehet.

Sotet, koszos (valahogy sokkal tobb por volt es gyakrabban kellett takaritani, mint a jelenlegi lakasomban) hideg volt.

2022. febr. 19. 10:41
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Az igaz, hogy hidegebb, de mi megoldottuk. A lakás teljes területét megemeltük öt cm-el,ez hőszigetelés volt, rajta laminált prkettával. A falakat szintén 3-as nikecellel borítottuk, ezt is fával fedtük. Minden ipari ragasztóval, a tíz évvel ezelőtti munk a mai napig hibátlan. A fürdőben perlitbetont tettünk, rá új kerámiát. Minent mapei anyaggal.
2022. febr. 19. 11:51
 6/19 anonim ***** válasza:
94%
Magasföldszintnek (ha utcára néz, nem forgalmas helyre és elég magasan van a párkány), vagy ha udvarra, kertre, természetre néz, vagy intim részre - nem látni be valami miatt (meg persze a magasabb fekvés miatt sem), szigetelt, száraz házban nincs hátránya, sokan keresik.
2022. febr. 19. 14:56
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem vennék. Én albérletben voltam az elsőn 3 évig, de nagyon hideg volt, alatta csak tárolók voltak. És mivel csodás központi fűtésünk volt, ezért befűteni lehetetlen volt...

Most ugyanott lakunk de a harmadikon és ég és föld a különbség hőérzetben.

Az meg a másik, hogy beláthatnak.

2022. febr. 19. 16:53
 8/19 anonim ***** válasza:
88%

Laktam magasföldszinten, be nem láttak - ugyan . de én megfagytam. Mindemellett penészesedtek a falak is!

Nem szeretnék ismét hasonlót, vagy csak nagyon körültekintően,

2022. febr. 19. 17:37
 9/19 anonim ***** válasza:

1:

"Ha nincs a házban lift, akkor a földszint előny és ez az árban is megmutatkozik."

Bocs, de ez egyszerűen nem igaz, tévedés. Nézd meg ingatlan.com-on olyan környéken, ahol legfeljebb 4 emeletes társasházak vannak, így nincs lift. Mindig a földszinti lakások a legolcsóbbak, és azokból van a legtöbb hirdetve, mert azok mennek el a leglassabban.

Mert idős, beteg embereknek ugyan előny, de ők már kisebb eséllyel költöznek, ellenben a lakás vásárlók többségének hátrány. Földszinten alattad nincsen, aki fűt, az ablakod ha utcára néz, jóval zajosabb, a levegő is rosszabb, porosabb, általában sötétebb is a lakás. Jóval több a hátránya, mint az előnye.

2022. febr. 20. 07:35
 10/19 anonim ***** válasza:
0%

9/9: Nem, 4 emeletes nemliftes házban a 3.-4. emeletiek a drágábbak, mert az átlagember nem szeret lépcsőzni. 1. emelet a legjobb.

Annyiban igazad van, hogy megvan a földszinti hátránya, de azért a 4. emelettel ne vegyük már egy kalap alá.

2022. febr. 20. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!