Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mik lehetnek a buktatói egy...

Mik lehetnek a buktatói egy ingatlan eladási szándéknyilatkozatnak?

Figyelt kérdés

Életem első ingatlanját hirdetem ill árulom, és ma jelentkezett egy érdeklődő aki hajlandó megvenni az általam kért áron és ezt írta nekem emailben:

"...és a vételi szándékom teljesen komoly, ezért a pénzügyi összegben való megegyezésünk után meg kell születnie egy Őn által aláírt szándéknyilatkozatnak, melyben fixálásra kerülne (br.:X Millió Ft értékben) az osztatlan közös tulajdon Önre eső részének eladási ára, valamint egy kikötésem/kérésem lenne, hogy az én ügyvédem intézze a másik két tulajdonos elővásárlási jogról való lemondását."

Én most hallottam először eladási szándéknyilatkozatról és úgy tudom, hogy elvileg nekem kellene az elővásárlási joggal rendelkező tulajdonosokat értesíteni.

Tehát van itt valami amire különösen ügyelnem kéne?

2022. febr. 16. 20:30
 1/9 Noren1989 ***** válasza:
0%
Feltételek, baràttttom.
2022. febr. 16. 20:38
 2/9 A kérdező kommentje:
1-es válaszoló: Csak remélni tudom, hogy ez a bölcs és igencsak átgondolt velős válasz nem merített ki téged túlságosan.
2022. febr. 16. 22:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Még meg se nézte a lakást...

Az ilyesmi komolytalan dolog. Jöjjön és tegyen ajánlatot írásban, minden más utána jön.

2022. febr. 16. 23:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Az érdeklődő megnézte az ingatlant ami egy telek és amit az ingatlan.com-on hirdetek és aminek a helyrajzi száma is fel van tüntetve és az ajánlatát írásban, ill. emailben küldte el nekem.
2022. febr. 16. 23:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Te értesíted a szándéknyilatkozat megküldésével az elővásárlási joggal rendelkező tulajdonosokat, írd bele, hogy 15 napjuk van nyilatkozni, hogy megfizetik-e a szándéknyilatkozatban megjelölt összeget és megveszik a részedet vagy nyilatkoznak, hogy nem élnek a jogukkal. Úgy már eladhatod az érdeklődőnek.
2022. febr. 17. 09:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem írnék alá semmit ügyvéd megkérdezése nélkül. Szerintem valami sántít a dologban, mert ha én meg szeretnék venni valamit, akkor nem szándéknyilatkozatban töröm a fejem, hanem ügyvéd és adásvételi szerződés.

Arra vonatkozóan írt valamit, hogy mikor áll szándékában kifizetni a vételárat? Vagy fizetne foglalót?

Nekem már az is gyanus, hogy miért ő akarja intézni az elővásárlási joggal rendelkező tulajdonosok megkeresését.

2022. febr. 17. 14:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Először teszel egy vételi ajánlatot. Azt a tulaj megmutatja tulajdonostársnak. Vevőjelöltnek a többi tulajjal valóban nincs dolga.
2022. febr. 17. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt a szó szerint idézted, akkor ez egy komolytalan ember, aki nem tud magyarul sem értelmesen fogalmazni.
2022. febr. 17. 20:53
 9/9 A kérdező kommentje:

Az ember komolynak tűnt, megmondta a nevét, rákerestem, ő egy jó nevű építész. Mindegy, úgytűnik, hogy nem lesz probléma.

Mindenkinek köszönöm a válaszait, a hasznosakat különösen!

2022. febr. 22. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!