Vennétek főútra néző lakást?
Közepesen forgalmas főút, de ez van reálisabb áron, mint a mai piac, ez férne nekem csak bele.
De kérdés, mennyire lesz jó ott lakni...
A főutat sajnos semmilyen épület nem árnyékolja, egy parkoló van ott, fullban az útra látok rá a lakásból.
Hangja azért van, ha kinyitom az ablakot (busz, autók mennek szóval nem monoton zaj, buszmegálló is van) de csukott ablaknál alig hallani. A levegőminőség felől is vannak kétségeim.
Az elosztása jó, messze veri, amiket eddig láttam, jó állapotú a lakás és az épület is.
Ti megvennétek ilyen lakást? Vagy csak kis utca vagy park felé érdemes nézelődni?
Megmondom őszintén nem.
Jelenleg olyan panelban lakom, ami alapvetően nem lenne forgalmas út, viszont buszok baromi sűrűn mennek el a ház előtt, volt hogy számoltam és konkrétan percenként elment egy.
Szemben is panel van, az egész ház kialakítása olyan, hogy felerősíti a zajokat. Pedig soha nem zavart az alap forgalom zaja, de most meg tudnék őrülni annyira remeg bele a komplett ház.
Mondjuk a személyautók, újabb buszok zaja nem zavaró egyáltalán. De van 1-2 típus, régi Ikarus, Van Hool amiknek mély dübörgő hangja van.
Hányadik emelet? Minél magasabb annál kisebb a zaj meg a por.
Ha nincs másra pénzed egyertelmű hogy ezt kell megvenned. Nyilván jobb a parkra néző, de ha nincs rá pénz akkor ez marad. Majd eladod és veszel másikat pár év múlva.
Attól függ hol van és milyen forgalmas a főút. Főút menti családi házban nőttem fel, nem volt vészes a forgalom, de mondjuk ha a nappaliban nyitva volt az utcára néző ablak, akkor nem volt az a hangerő a tv-n, ami mellett lehetett hallani az adást ha mondjuk kamion ment el a ház előtt. Ettől függetlenül élhető volt, mert nem nagyforgalmú főútról beszélünk. Budapesten mondjuk valamelyik körút mellett nem élnék, ahol van 4 sáv, buszok, villamos és egyebek.
Most is forgalmas főút mellett lakunk, de a mi lakásunk hátrafelé néz, elég sokat fog az épület. Így a hang abszolút viselhető, ellenben brutális a por az erkélyen állandóan. A főút felőli oldalon nem vettünk volna lakást, egyszerűen a saját hangját nem hallja az ember nyitott ablaknál egy átlag esti forgalomban.
"Közepesen forgalmas főút, de ez van reálisabb áron, mint a mai piac"
Tévedsz.
Ez is reális áron van, hiszen pont ezen okok miatt olcsóbb a többinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!